Relax pri vode počas babieho leta

Potrebujete sa zbaviť napätia a stresu? Rybačka dokáže poskytnúť aktívny oddych - zharmonizuje emócie a skvelo uvoľní myseľ. Nie náhodou mnohí považujú rybolov za vynikajúci relax, ktorý dožičí rybárom aj počas jesenných dní plnohodnotný oddych v prírode.

Žijeme v uponáhľanej dobe - väčšina z nás pociťuje tlak a časovú tieseň takmer denne. Vysoké pracovné nároky spôsobujú stres. Niet divu, že mnohí ľudia sú zaťažení a túto záťaž potrebujú vyvážiť oddychom. Ako možno liečiť stres bez liekov? Prechádzkou jesennou prírodou, športovaním alebo rybolovom.

Rybárčenie si získava stále viac priaznivcov, ktorí milujú prírodu, vodu a vodné živočíchy, ktorí pociťujú potrebu kompenzovať stres tichom a pokojom.

Posedenie pri jazere

V sladkovodných jazerách sa dobre darí mnohým druhom rýb. Od kaprov a úhorov, cez hlavátky a šťuky, až po zubáče a sumce. Najmä jazerá v nižších polohách sú na vegetáciu bohaté, preto sa v nich vyskytuje aj oveľa viac živočíchov. Ryby je možné chytať za každého počasia.

Aj v jesennom období rybári používajú tradičné rybárske potreby - prúty, navijaky, háčiky, stojany na udice, sieťky a signalizátory. Menia sa len nástrahy. Na brehoch jazier vídať počas babieho leta stále častejšie aj celé rodiny rybárov, ktoré sa venujú tomuto hobby.

Rybačka pri vode je krásna v každom ročnom období, len je potrebné sa na ňu dobre pripraviť a mať so sebou všetko dôležité, čo sa jedla, nápojov či teplého šatstva týka. Zabudnúť netreba ani na hygienické potreby a vhodná je tiež pleťová kozmetika, ktorá ochráni pokožku pred sychravým počasím. Dobrú službu v októbri poskytne tiež malý rybársky bivak.

Jesenná rybačka

Každý rybár potrebuje v jesennom období tri vrstvy teplého a nepremokavého oblečenia, ktoré je odolné voči vode a chladu. Prvú vrstvu tvorí kvalitná spodná bielizeň, druhú možno nazvať tepelnoizolačnou vrstvou a tretia vrstva vytvára telu záštitu pred zimou, vetrom a dažďom. Ideálne je najmä oblečenie z funkčných materiálov - polyamid, polyester, polypropylén, acryl a elastan.

A zvršky treba doplniť o hrejivú čiapku, ktorá poskytne dostatok tepla aj v sychravom počasí. Zabudnúť však nemožno ani na obuv s dostatočne hrubou a nešmykľavou podrážkou. Skvelým tipom je Protetika obuv, ktorá je maximálne kvalitná - pevná a nepremokavá.

Rybačka bez zateplenej obuvi a bez funkčných ponožiek je v októbri nereálna. Pokiaľ chce rybár aj v chladnom období pri vode plnohodnotne relaxovať, na rybačku sa musí dobre pripraviť. Potom posedenie na brehu jazera vylieči stres - vnesie do života ticho a pokoj. Zharmonizuje telo a myseľ aj v jesennom období.