Veľký zdravotný horoskop na rok 2021 priamo od astrológa! (časť 1)

Rok 2020 sa z väčšej časti niesol v znamení pandémie koronavírusu a nebol pre mnohých z nás vôbec ľahký. Ako sa bude zo zdravotného hľadiska dariť ľuďom narodeným v rôznych znameniach v novom roku 2021, to prezradí astrológ.
horoskop na rok 2021 znamenie Baran

Zdroj: Pixabay.com

Znamenie Baran

Na začiatku roka 2021 sa asi veľmi komfortne cítiť nebudete. Príčina pre vás bude skôr neznáma, ak jej chcete prísť na kĺb, skúste sa popýtať vo svojom okolí.

Budete možno preceňovať svoje sily, smerovať svoju energiu nesprávnym smerom alebo sa budete venovať niečomu, čo vám nebude svedčiť.

S nadchádzajúcim jarou by však malo prísť výrazné zlepšenie. Pocítite príliv energie, optimizmu a elánu.

V lete by ste sa mali cítiť veľmi dobre a dokonca sa o zlepšenie svojho zdravotného stavu sami zasadíte. Začnete pracovať na zlepšenie svojej kondície a životosprávy.

Na jeseň by mohol prísť určitý útlm a pokles energie. Pozor si dávajte na možné úrazy alebo náchylnosť k chorobám. Zrejme budete mať väčšiu potrebu odpočívať.

Koncom roka by ste sa však mali opäť dostať do kondície a hýriť energiou.

Sklon k chorobám

  • všetko týkajúce sa hlavy (oči, ústa, lebečnej dutina, vlasy)
  • celkovo úrazy, najmä bodné, sečné
  • akútne a prudko prebiehajúce ochorenie, vysoké teploty, bolesti hlavy, vyšší tlak, infekcie (viac akútne ako chronické)
horoskop na rok 2021 znamenie Býk

Zdroj: Pixabay.com

Znamenie Býk

Na začiatku roka by sa nemalo diať nič, čo už by ste nepoznali, a vaše zdravie by malo byť stabilizované. Ak ste sa o svoje zdravie predtým náležite starali, nemali by ste mať problémy.

S jarou by ale mohli prísť komplikácie. Možno ste sa nechali ukolísať tým, že sa nič nedialo, a zanedbávali svoju životosprávu.

Telo vám však pripomenie, že to nie je dobrý prístup. Zrejme si potom naordinujete nejaké zdraviu prospešné zmeny.

Leto vám zrejme naznačí, že starosť o vlastné zdravie nie je beh na krátku vzdialenosť, ale naopak. Skúšky a obmedzenia môžu pokračovať, a vám tak nezostane nič iné, než sa obmedzovať vo svojich chutiach.

S jeseňou by mohla prísť úľava. Ovšem zrejme nebude trvať dlho, pretože hviezdy naznačujú, že sa ťažkosti vrátia. Bude preto rozumné si v oblasti zdravia nastaviť poriadok a disciplínu a to všetko priebežne udržiavať.

Sklon k chorobám

  • oblasť šije, krku, ramien, štítna žľaza, hrtan, hlasivky, krčné stavce, pažerák, zuby
  • nadváha / chudosť, angíny, chrapot, bolesti hrdla
  • poruchy rovnováhy medzi príjmom a výdajom
horoskop na rok 2021 znamenie Blíženci

Zdroj: Pixabay.com

Znamenie Blíženci

Aj keď svoje zdravie extra nešetríte, nemalo by vás na začiatku roka príliš hnevať. Možno sa rozhodnete na sebe viac pracovať a zlepšovať svoju fyzickú kondíciu.

Jar by vám malo priniesť ďalšie pozitívne impulzy. Najskôr sa stretnete s novými názormi a ponaučením, ktoré vám osvetlia, ako sa dostať do väčšieho pokoja a pohody. Dobre vám bude robiť pobyt v prírode.

V lete môžete mať pocit, že prekypujete elánom a energiou. To by vás mohlo zvádzať k preceňovanie síl. Našťastie by mal fungovať aj váš vnútorný kompas, ktorý by vám nemal dovoliť robiť zbytočné chyby.

Jesenné mesiace by mali byť tiež v pohode. Ovšem zima by už mohla byť náročnejšie. Tu bude dobré byť v strehu a dbať na prevenciu.

Sklon k chorobám

  • oblasť hrudníka (pľúca, priedušky) a horných končatín
  • dýchacie cesty
  • nervy, lymfa, cievy
horoskop na rok 2021 znamenie Rak

Zdroj: Pixabay.com

Znamenie Rak

Môžete pociťovať určitý pokles energie a zrejme sa vám nebude chcieť s tým nič robiť. Chcelo by to zamerať sa na prevenciu skôr, než vás telo donúti.

S jarou by k vám malo prísť oživenie a skutočná chuť pre seba a pre svoje telo urobiť niečo prospešné. Možno skúsite pravidelne cvičiť, možno prejdete na zdravšiu stravu a životný štýl.

Stáť za tým tiež môže zvýšená chuť na sex a veci spojené s erotikou všeobecne.

S letom by ale vaše úsilie mohlo poľaviť, preto, že sa budete cítiť dobre a budete mať pocit nárastu energie.

Na jeseň sa môžete dočkať nejakých skúšok a obmedzení. Opäť by ste sa mali zamerať na prevenciu. Ideálne bude začať s otužovaním či inými podobnými praktikami.

So zimou príde zvýšená citlivosť, ale aj fyzická odolnosť.

Sklon k chorobám

  • poruchy tráviaceho traktu - žalúdok
  • zápaly slizníc
  • hospodárenie s tekutinami
horoskop na rok 2021 znamenie Lev

Zdroj: Pixabay.com

Znamenie Lev

Začiatok roka by mal byť u levov veľmi pohodový a príjemný. Budete sa cítiť dobre, nič zásadné by vás nemalo trápiť.

S nástupom jari už to tak úžasné zrejme nebude. Možné sú sklony k melanchólii a nechuti do čohokoľvek sa púšťať. Energia budete mať menej, než by ste si priali, tak s ňou radšej šetrite a príliš sa neprepínajte.

V lete naopak budete mať energie na rozdávanie. Vďaka tomu sa stanete pre mnohých zdrojom inšpirácie, elánu a nadšenia.

Na jeseň by opäť mohla prísť zmena. Zrejme budete zo všetkých predchádzajúcich aktivít unavení a tiež ľahšie podľahnete lenivosti a pohodlnosti.

To by mohlo byť príčinou menších zdravotných komplikácií. Pokiaľ s tým budete chcieť niečo urobiť, budete sa musieť premáhať, aby ste na svojom zdraví a kondícii zapracovali.

Na konci roka zrejme nebudete vedieť, kde vám hlava stojí, koľko sa toho na vás bude hrnúť. V snahe byť za hviezdu si toho asi naložíte príliš.

Sklon k chorobám

  • srdcový a obehový systém
  • vysoký alebo nízky tlak, infarkty, srdcové kolapsy
  • chrbticu a miecha
horoskop na rok 2021 znamenie Panna

Zdroj: Pixabay.com

Znamenie Panna

Možno kvôli nedostatku slnečných lúčov môžete na začiatku roka cítiť únavu a pokles energie. Bude preto dobré, ak sa hneď zodpovedne zameriate na podporu imunity a dostatočný prísun vitamínov.

Dajte si ale pozor na veľa práce, ktorá sa na vás postupne bude valiť. Jej množstvo by sa mohlo negatívne podpisovať na vašom zdraví. Nezabudnite dostatočne odpočívať a zbytočne sa nestresujte. Ono to vždy nejako dopadne.

Na jar by ste sa mali cítiť vcelku pohodovo a mali by ste dosiahnuť vnútornú vyrovnanosť. To by vám však nemalo zabrániť v ďalších iniciatívach, ktoré budú mať za úlohu vylepšiť vaše zdravie či kondíciu.

V lete si na seba dávajte pozor. Môžete totiž sami sebe ubližovať. Napríklad tým, že si na seba budete nakladať viac, než je zdravé. Zabúdať by ste nemali najmä pohyb, dostatočný prísun tekutín a prácu s dychom. Teda riadne okysličovanie organizmu.

Na jeseň by sa mohli objaviť nejaké skúšky, ktoré by mali potvrdiť, či sa o chrám svojej duše, teda telo, staráte dostatočne dobre. Bude dobré byť zodpovedný najmä v oblasti stravovania. Podobné to bude až do konca roka.

Sklony k chorobám

  • črevá
  • všetky orgány zabezpečujúce príjem a spracovanie potravy
  • problematika enzýmov