Jennifer Lopez: Lockdown mi pomohol viac sa spojiť s mojimi deťmi. 7 pozitív lockdownu, ktoré ste si možno nestihli uvedomiť

51-ročná Jennifer Lopez je okrem mamy tiež herečka, speváčka, spisovateľka, tanečnica, módna návrhárka, producentka a skladateľka. Lockdown jej pomohol uvedomiť si, čo je naozaj dôležité.
Jennifer Lopez o lockdowne

Zdroj: Flickr.com

Speváčka a herečka Jennifer Lopez zistila niekoľko právd o rodičovstve potom, čo strávila kvalitný čas so svojimi dvojčatami počas lockdownu spôsobeného pandémiou COVID-19.

Obdobie izolácie s 12-ročnými dvojičkami Maxom a Emme viedlo v ich domácnosti k niekoľkým zaujímavám rozhovorom, ktoré jej prezradili viac o tom, aký je rodič.

V rozhovore pre WSJ J-LO prezradila, že jej deti dali jasne najavo, že majú problém s tým, koľko pracuje, a nie je s nimi.

Veľmi sa mi páčilo byť doma a večerať s deťmi každý večer, čo sa predtým nedialo, pravdepodobne ... nikdy. Moje deti mi dali jasne najavo tie časti nášho života, s ktorými sú v poriadku , a tie časti, s ktorými neboli v poriadku, " priznala Jennifer.

51-ročná Jennifer Lopez je okrem mamy tiež herečka, speváčka, spisovateľka, tanečnica, módna návrhárka, producentka a skladateľka.

Mysleli ste si, že všetko robíte dobre, ale stále sa niekam ponáhľate a pracujete, a deti chodia do školy. Poskytujeme im tento úžasný život, ale zároveň nás potrebujú. Potrebujú nás iným spôsobom. Musíme spomaliť a musíme sa opäť viac spojiť, “ vysvetlila.

7 pozitív lockdownu

Nepochybne sa vo svete počas pandémie COVID-19 dejú hrozné veci. Ale v duchu vďačnosti a hesla: Všetko zlé je na niečo dobré, si pripomeňme niektoré z pozitívnych vedľajších účinkov lockdownu.

1. Menej výdavkov

Zatiaľ čo mnoho ľudí bojuje so stratou zamestnania a príjmu, zostať doma znamená menej peňazí vynaložených na dopravu / dochádzanie, zábavu, stravovanie a podobne.

2. O niečo zdravšie stravovanie

Lockdown určite pomohol mnohým z nás zamerať sa na zdravšie stravovanie - viac domácej stravy, menej rýchleho občerstvenia a tiež menej častých impulzívnych nákupov.

3. Viac kvalitného času stráveného s rodinou

Zatiaľ čo niektoré rodiny prežívajú stres a konflikty spojené s "ponorokou chrorobou", pre iných môže byť pobyt doma príležitosťou na upevnenie rodinných vzťahov prostredníctvom spoločných aktivít a zábavy.

4. Zlepšenie zručností vo varení / pečení

Možno sa aj vám podarilo objaviť nové potraviny, recepty, či spôsoby prípravy jedál.

5. Menej áut na cestách = menšie znečistenie vzduchu

Nielenže šetríme peniaze na benzín, ale ani toľko neprispievame už aj tak k dostatočnému znečisteniu vzduchu v mestách.

6. Domáce zvieratá sú šťastné

Psíky si užijú viac času s vami a tiež viac prechádzok a mačkám sa venuje viac pozornosti (a viac pamlsiek).

7. Čas na dôkladné upratanie

Váš dom, šatník, zásuvky zrejme nikdy neboli upratanejšie a organizovanejšie, a zároveň ste sa mohli zbaviť mnohých vecí, ktoré už nepoužívate.


Mohlo by vás zaujímať:

Vedec vytvoril hudbu z genómu nového koronavírusu! Vypočujte si, ako znie SARS-CoV-2

10 varovných signálov, že vás netrápi len "depka", ale ozajstná depresia!