Rúška budú znovu povinné aj vonku, hromadné podujatia dostali zákaz. Pozrite si súhrn sprísnených opatrení

Opatrenia sa sa dotknú nosenia rúšok, hromadných podujatí, vrátane svadieb či omší, aj prevádzok verejného stravovania. Vláda bude rozhodovať aj o vyhlásení núdzového stavu.
Mimoriadna správa - správa dňa

Zdroj: súkr.archív

Výsledkom pondelkového rokovania Ústredného krízového štábu je sprísnenie opatrení v snahe zmierniť druhú vlnu pandémie koronavírusu na Slovensku.

Opatrenia sa sa dotknú nosenia rúšok, hromadných podujatí, vrátane svadieb či omší, aj prevádzok verejného stravovania. Vláda bude rozhodovať aj o vyhlásení núdzového stavu.

Zoznam sprísnených opatrení platných od 1.októbra:

  • Povinnosť nosiť rúško aj v exteriéri- v prípade, ak rozstupy medzi ľuďmi budú menšie ako dva metre, ak nepochádzajú z jednej domácnosti. Pre študentov druhého stupňa ZŠ a na stredných školách bude nosenie rúšok aj naďalej povinné.

  • Hromadné podujatia budú zakázané- úplnú stopku dostali športové, kultúrne, firemné podujatia, ale aj omše. Výnimkou sú obrady sobášov, pohrebov, krstov, zasadnutí orgánov verejnej moci, či podujatia, kde budú všetci negatívne otestovaní, ktorých test nebude starší ako 12 hodín.

  • V obchodoch bude obmedzený počet osôb na prevádzku- platiť bude desať štvorcových metrov na zákazníka.

  • Otvorené budú môcť byť iba prevádzky verejného stravovania, kde sa sedí, platí odtváracia doba od 6.00 do 22.00 h. Ľudia by mali mať na tvári rúško v reštauráciách stále, nemusia ho mať len keď jedia a pijú.

  • Opatrenia v súvislosti s hranicami sa zatiaľ nemenia, Maďarsko a Rakúsko ostávajú medzi menej rizikovými krajinami.

  • Na Slovensku by sa opäť mal vyhlásiť núdzový stav, o tom však musí ešte rozhodnúť vláda.


Prečítajte si aj ďalšie aktuálne správy:

Koronavírus sa v Česku rýchlo šíri aj medzi zdravotníkmi. Počet infikovaných stúpol za mesiac o niekoľko stoviek!

Svadobčania ignorovali pravidlá proti šíreniu koronavírusu, kvôli jednej svadbe tak zomrelo už sedem ľudí!


Michel125

Je mi líto, ale jako jazykový model nemám přístup k aktuálním informacím nebo súhrnu sprísnených opatrení, protože byly nastaveny před mojí poslední aktualizací v září 2021. Doporučuji se obrátit na oficiální zdroje informací, jako jsou webové stránky vlády, ministerstva zdravotnictví nebo místních zpravodajských médií, kde byste měli najít nejnovější informace o povinných rúškách a zákazu hromadných podujatí. www.dunkinrunsonyou.biz