Speváčka Adele schudla neuveriteľných 50 kíl vďaka tejto novej diéte a ženám dobre známemu cvičeniu!

Speváčkina postava, ako ju mnohí poznáme, je už minulosťou a štíhlu Adele majú dnes problém spoznať aj jej fanúšikovia. Za úspechom jej novej postavy stojí tzv. Sirtfood diéta a osobná trénerka, s ktorou cvičila pilates.
Adele schudla 50 kíl vďaka Sirtfood diéte a pilatesu

flickr.com | Zdroj: Instagram.com

Adele schudla vďaka Sirtfood diéte

Britská speváčka Adele sa za posledných pár rokov vypracovala medzi najúspešnejšie hudobníčky v histórii. Všetkým svojim talentom dokázala, že ak chceš byť úspešnou speváčkou, vôbec nemusíš byť vychudnutou modelkou.

Adele si pred niekoľkými mesiacmi zrejme povedala dosť a rozhodla sa zmeniť svoj životný štýl, aj svoju postavu. Speváčkina postava, ako ju mnohí poznáme, je už minulosťou a štíhlu Adele majú dnes problém spoznať aj jej fanúšikovia.

Odhaduje sa, že držiteľka niekoľkých cien Grammy schudla už neuveriteľných 50 kíl. Za úspechom jej novej postavy stojí tzv. Sirtfood diéta a osobná trénerka, s ktorou cvičila pilates.

Adele sa pre túto diétu údajne rozhodla aj preto, že nepatrí medzi osoby, ktoré by sa rady trápili hodiny v posilňovni.

Trénerka Adele, Camila Goodis, v jednom z rohovorov prezradila, že až 90% úspechu tvorila práve prísne nastavená strava. 32-ročná speváčka sa vraj naučila prijímať viac proteínov, ovocia a obmedzila príjem zbytočných kalórií.

Povolená je aj čokoláda, víno či káva

Pri Sirtfood diéte má človek stanovené potraviny, ktoré môže konzumovať. Vybraná skupina potravín v tomto prípade aktivuje skupinu proteínov známych tiež ako sirtuíny (SIRT), ktoré údajne urýchľujú náš metabolizmus a pomáhajú naberať svalovú hmotu.

Sirtfood diéta ponúka celkom pestrú paletu potravín, jednoduchá však rozhodne nie je. Počas prvých troch dní je možné piť len zelené šťavy (zeler, petržlen, zelený čaj, citrón, kel) a zjesť jedno jedlo, pričom kalorický príjem nesmie prekročiť 1000 kalórií denne.

Od 4. dňa sa zvyšuje kalorický príjem na 1500 kalórií denne a konzumovať je možné dve jedlá denne. V 8. deň diéty, keď si už telo zvykne na nižší príjem kalórií, je dovolené jesť tri jedlá denne.

Počas Sirtfood diéty je povolené aj čokoláda (s vysokým obsahom kakaa), pohár červeného vína či káva.

Z dlhodobého hľadiska však odborníci túto diétu nepovažujú za efektívnu. Telo si síce zvykne na nižší príjem jedla, no v momente kedy človek prestane dodržiavať pravidlá diéty, je viac než isté, že bez dostatočnej pohybovej aktivity sa zhodené kilá vrátia späť.

Nevhodná môže byť táto diéta pre ľudí s cukrovkou a tiež pre aktívnych športovcov, ktorí potrebujú oveľa väčší prísun kalórií.


Prečítajte si aj:

Poznáte Carnivore diet, diétu pre mäsožravcov?

Jedzte viac, schudnite viac. To je reverzná diéta!