Bill Gates poprel konšpiračnú teóriu, že chce vyvinúť vakcínu proti koronavírusu, aby ju mohol použiť na implantovanie mikročipov do ľudí

Neexistuje žiadny dôkaz spájajúci miliardára Billa Gatesa s mikročipmi, ale niekoľko konšpiračných článkov, ktoré uvádza tieto tvrdenia, sa už stihlo stať virálnymi.
Bill Gates je spájaný s konšpiračnou teóriou o vakcíne proti koronavírusu

Zdroj: Flickr.com

Bill Gates pomáha pri vývoji vakcíny proti koronavírusu

Bill Gates v rozhovore pre CBS News, kde sa ho pýtali na vývoj pandémie a očkovania proti koronavírusu, uviedol, že niektoré z teórií sú „hlboko ironické“ vzhľadom na jeho prácu zameranú na podporu globálneho zdravia a zníženie úmrtí a chudoby.

Spoluzakladateľ spoločnosti Microsoft vytvoril so svojou manželkou nadáciu Billa a Melindu Gatesovývch. Cieľom organizácie je zlepšiť globálne zdravie, znížiť chudobu a tiež podporiť výskum vakcín a prístup k nim.

Nadácia tiež pomáha pri vývoji vakcín proti COVID-19. Bill Gates tiež varoval pred pandémiami a vyzýval svetových vodcov, aby podnikli kroky a pripravili sa, roky pred prepuknutím pandémie.

Neexistuje žiadny dôkaz spájajúci miliardára Billa Gatesa s mikročipmi, ale niekoľko konšpiračných článkov, ktoré uvádza tieto tvrdenia, sa už stihlo stať virálnymi.

Konšpiračný článok, ktorý sa stal populárny na sociálnej sieti Facebook, sa odvolával na štúdiu financovanú Gatesovou nadáciou a hovoril o možnosti špeciálneho prepojenia, napríklad neviditeľného tetovania, ktoré by mohlo zaznamenať testovanie a vírusové informácie o ľuďoch bez použitia akýchkoľvek sledovaní alebo databáz. Táto technológia však vôbec nebola zavedená.

Bill Gates sa ku konšpiračnej teórii o mikročipoch vajdril takto:

"Neviem, kde táto teória vznikla, ale dúfam, že zmizne, keď ľudia získajú fakty. Myslím, že iba potrebujeme dostať pravdu k ľuďom, musíme vysvetliť svoje hodnoty, aby ľudia pochopili, prečo sme zapojení do procesu vývoja vakcíny a prečo sme ochotní dať stovky alebo miliardy na urýchlenie pokroku," vysvetlil.

Bill Gates a Dr.Anthony Fauci, riaditeľ Národného ústavu pre alergiu a infekčné choroby, boli počas pandémie najviac diskutovanými osobami v Amerike.

Ako píše Business Insider, konšpiračné teórie a fake news sú v USA populárne.

Májový prieskum napr. ukázal, že 44% republikánov, 19% demokratov a 24% nezávislých je presvedčených, že Gates chce použiť hromadné očkovanie proti koronavírusu, aby vložil ľuďom mikročipy na sledovanie.


Prečítajte si tiež:

Jennifer Aniston v rúšku prosí Američanov, aby ho nosili, Donald Trump stále verí, že koronavírus zmizne

Imunita pacientov vyliečených z ochorenia COVID-19 časom zmizne, naznačuje nová britská štúdia. Môže to ovplyvniť vývoj vakcíny!