Pozitívne správy 29. týždňa: Ženy po 50-tke rozhodne nepatria do "starého železa"

Presvedčia vás o tom 2 pozitívne správy uplynulého týždňa.
pozitivne spravy

Zdroj: súkr.archív

1. Europoslakyňa Monika Beňová je tehotná. Vo svojich 51 rokoch čaká druhé dieťa!

Monika Beňová je tehotná

Zdroj: Facebook.com

51-ročná europoslankyňa Monika Beňová sa pochválila radostnou správou. Podľa jej slov sa cíti skvelo a tehotenstvo si naozaj užíva. "Trend" tehotenstva vo vyššom veku nie je nič nové, aj keď mnohým sa to mnôže zdať odvážne. Nielen poslankyni Monike Beňovej, ale aj ďalšiej známej tvári sa podarilo otehotnieť vo vyššom veku. Pred dvoma mesiacmi porodila svoje prvorodené dieťa aj moderátorka Erika Judínyová, ktorá v januári oslávila 50 rokov.

Viac sa dočítate v správe: Europoslankyňa Monika Beňová čaká dieťa v 51 rokoch! K 30-ročnému synovi pribudne o pár mesiacov dcérka

2. Podľa najnovšej štúdie môže pravidelný sex oddialiť nástup menopauzy

Pravidelný sex môže oddialiť nástup menopauzy

Zdroj: Pixabay.com

Počas sexu sa do krvi vyplavujú rôzne hormóny, ktoré majú pozitívny vplyv nielen na naše psychické, ale aj fyzické zdravie. Vedci z Londýnskej univerzity zistili, že ženy, ktoré mali sex aspoň raz za týždeň, majú o 28 % menšiu pravdepodobnosť na skorší nástup menopauzy, ako tie ženy, ktoré mali sex menej ako raz mesačne. Aktívny sexuálny život po 40-tke či 50-tke preto vôbec nie je zlý nápad.

Viac sa dočítate v správe: Pravidelný sex môže oddialiť nástup menopauzy, tvrdia vedci. Dámy, viete, ako spoznáte, že sa blíži menopauza?