Hrozivý útok na základnej škole vo Vrútkach! Zomreli 2 ľudia, medzi zranenými sú aj deti

Polícia momentálne zasahuje na základnej škole vo Vrútkach, kde malo dôjsť k napadnutiu pracovníkov školy neznámym mužom. Po útoku zahynula jedna dospelá osoba, mŕtvy je aj útočník.
Mimoriadna správa - správa dňa

Zdroj: súkr.archív

Útok na ZŠ vo Vrútkach

Pri incidente, ktorý sa dnes odohral na základnej škole vo Vrútkach, zomreli dvaja ľudia a päť ďalších osôb je zranených, sú medzi nim aj deti.

Polícia SR informovala o desivej udalosti na svojom facebooku. Útočníkom bol 22-ročný Martinčan, voči ktorému použili policajti zbraň, po čom útočník zahynul.

po útoku na ZŠ vo Vrútkach zomreli dvaja ľudia, zranené sú aj deti

Polícia SR | Zdroj: Facebook.com

Podľa prvotných informácií z miesta činu sa mal skutku dopustiť bývalý žiak školy. Do školy mal vniknúť tak, že rozbil sklenenú výplň, kde ho chceli zamestnanci školy zastaviť, načo však použil nôž, ktorý si so sebou doniesol. Smrteľne zranil zástupcu riaditeľa školy a zranil aj školníka. Následne na to vbehol do najbližšej triedy, kde podľa prvotných informácií zranil učiteľku a dve deti viacerými bodnými ranami. Potom sa pokúsil o útek, ktorému sa školník snažil zabrániť a prenasledoval ho. V tom čase už polícia prijala telefonát na tiesňovú linku a policajná hliadka, ktorá bola v blízkosti, prišla okamžite na miesto a vykonala služobný zákrok. Policajti začali páchateľa prenasledovať s cieľom zadržať ho, aktívne sa však bránil nožom. Po zásahu polície prišiel páchateľ o život,“ opisál hrozivý incident policajný prezident Lučanský.

Utočník usmrtil jednu osobu, ďalších 5 zranil a sú na ošetrení v martinskej nemocnici. Ide o dve deti a dve dospelé osoby.

Obeťou je zástupca riaditeľky školy, ktorý mal na starosti časť gymnázia. Zranené su dve deti (chlapec a dievča), učiteľka a dvaja policajti. Muž útočil nožom.


Ďalšie aktuality:

Legenda F1 Michael Schumacher podstúpi operáciu, pri ktorej mu aplikujú kmeňové bunky

Tisíce zdravotníkov v prvej línii pravdepodobne liečili pacientov, a pritom boli infikovaní COVID-19!