Zdravotná sestra a ďalšie bojovníčky z prvej línie nahradili celebrity na obálke ikonického módneho časopisu!

Mnohé profesie pomáhajú a slúžia druhým, a preto by sme ich úsilie mali oceňovať aj keď pandémia COVID-19 pominie, a naše životy sa vrátia do bežných koľají.
Na obálke časopisu Vogue namiesto celebrity zdravotná sestra

Zdroj: Facebook.com

Pôrodná asistentka, rušňovodička a pracovníčka supermarketu na obálke Vogue

Britský časopis Vogue sa rozhodol vzdať poctu profesiám, ktoré počas pandémie koronavírusu stáli v prvej línii. Na obálke júlového vydania sú namiesto celebrít pôrodná asistentka, rušňovodička a pracovníčka supermarketu.

Rachel Millar, ktorá je pôrodnou asistentkou už tri roky, nepracovala priamo s pacientmi s COVID-19, zostala pri práci s mamičkami a budúcimi mamičkami.

Počas pandémie jej ukradli bicykel, na ktorom chodí denne do práce. Avšak vďaka kamarátkinej zbierke, si za darované peniaze mohla kúpiť nový, a dostať sa „späť na cestu“.

Narguis Horsford, ktorá pracuje 10 rokov ako rušňovodička v Londýne, sa počas pandémie rozhodla dištancovať sa od svojej rodiny, keďže je v prvej línii a každý deň príde do kontaktu s množstvom ľudí.

Počas tejto pandémie sme videli obrovské množstvo dobrých skutokov a jednoty. Ľudia sa na mňa viac usmievali a nechýbali ani slová vďaky. Toto obdobie nám určite ukázalo, že život je krátky a nič nemôžeme považovať za samozrejmosť, “ uviedla v rozhovore.

Anisa Omar, ktorá už rok pracuje ako asistentka v supermarkete vo Waitrose, teraz cíti, že zákazníci k nej majú rešpekt a súcit.

Pred pandémiou sa na nás ľudia pozerali ako na svojich asistentov - sme tu, aby sme im ukázali, kde sú vajcia alebo ak sa chcú na niečo sťažovať. Ale teraz sú oveľa chápavejší. Sme tu pre nich stále a nemusia opustiť svoje domovy. Ľudia sú oveľa milší a vľúdnejší, “ opísala svoje pocity asistentka v supermarkete.

Od začiatku pandémie COVID-19 lekári, zdravotné sestry a ďalší zdravotníci pracujú nepretržite, pričom riskujú svoje životy, spolu s mnohými novými hrdinami, ako sú pracovníci obchodov s potravinami, vodiči autobusov, kamiónov, pekári, poštári a ďalší.

Mnohé profesie pomáhajú a slúžia druhým, a preto by sme ich úsilie mali oceňovať aj keď pandémia COVID-19 pominie a naše životy sa vrátia do bežných koľají.


Mohlo by vás zaujímať:

Hrdinovia týchto dní: 10 fotiek a odkazov od lekárov a zdravotných sestier, bojujúcich s koronavírusom po celom svete!

Lekári a zdravotníci, bojujúci s koronavírusom v prvej línii, vymysleli pre svojich pacientov toto milé gesto!