Top články 17. týždňa: Viac ako 2 mesiace pozitívny pacient, ale aj výzva lekárov z Karlovej univerzity ohľadom uvoľnenia karanténnych opatrení

Na našom Facebooku aj počas tohto týždňa ostávajú najčítanejšie články s témou koronavírus. Zaujal vás muž, ktorý už viac ako 2 mesiace bojuje s koronavírusom a stále je pozitívny, ale aj výzva lekárov z Karlovej univerzity o uvoľnení reštrikcií počas pandémie COVID-19.
Top články na Facebooku

Zdroj: súkr.archív

1. Muž bojuje s koronavírusom už 2 mesiace. Pre lekárov vo Wu-chane je záhodou

pacient vo Wu-chane má koronavírus už 2 mesiace

Zdroj: Flickr.com

Na začiatku februára zistil, že má koronavírus. Liečil sa v dvoch nemocniciach, a potom bol prevezený do izolácie, ktorú teraz trávi v byte v karanténnom centre v priemyselnej časti čínskeho Wu-chanu. Test však stále ukazujú, že má koronavírus.

Viac sa dočítate v článku: Pacient vo Wu-chane bojuje s koronavírusom už viac ako 2 mesiace! Pre lekárov je záhadou

2. Koronavírus sa u seniorov prejavuje niekoľkými atypickými príznakmi

Atypické príznaky COVID-19 u seniorov

Zdroj: Pexels.com

Starší ľudia, infikovaní koronavírusom, majú podľa lekárov aj niekoľko atypických príznakov, čo môže komplikovať odhalenie vírusu a zabezpečenie včasnej liečby.

Viac sa dočítate v článku: Seniori s COVID-19 majú aj tieto atypické príznaky, vysvetľuje geriatrička

3. Až 11 lekárov Karlovej univerzity žiada vládu zrýchliť uvoľňovanie opatrení počas pandémie COVID-19. Odporúčajú týchto 6 opatrení

Lekári Karlovej Univerzity vyzývajú k zrýchleniu uvoľňovania opatrení počas pandémie COVID-19

Univerzita Karlova | Zdroj: Facebook.com

Česká republika je už takmer šesť týždňov blokovaná reštriktívnymi opatreniami, ktoré boli zavedené v súvislosti s ochranou zdravia občanov pri epidémii COVID-19. Lekári z Karlovej univerzity spísali výhlásenie - jeho dôvodom je obava o zdravia občanov Českej republiky, ktorých dlhodobé obmedzenia ohrozujú.

Viac sa dočítate v článku: Výzva lekárov Karlovej univerzity: je nutné čo najskôr konať a urýchliť návrat k normálnemu životu!