Počet infikovaných koronavírusom na Slovensku výrazne stúpol! Pribudli ďalšie obete z domova seniorov v Pezinku

Počty nových nakazených koronavírusom sa na Slovensku rapídne zvýšili a žiaľ, začali pribúdať aj obete.
Mimoriadna správa - správa dňa

Zdroj: súkr.archív

Na Slovensku pribudlo za uplynulý deň podľa štatistík NCZI 114 pacientov s pozitívnym testom na ochorenie COVID-19, laboratória vyšetrili spolu za včera 2967 vzoriek. Spolu tak máme na Slovensku 977 pozitívne testovaných ľudí.

Rezort zdravotnícva tiež oznámil, že evidujeme ďalšie dve úmrtia pacientov, u ktorých bol potvrdený nový koronavírus.

Vo fakultnej nemocnici v Prešove zomrela pacientka s onkologickou diagnózou pozitívne testovaná na koronavírus s obojstranným zápalom pľúc, ďalší pacient, išlo o seniora z DSS Pezinok, zomrel v Univerzitnej nemocnici Bratislava.

Do dnešného dňa (16.4.2020) je na Slovensku potvrdených 8 úmrtí pacientov pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19, v 4 prípadov ide o ľudí z domova seniorov v Pezinku.

Ministerstvo zdravotníctva ďalej informovalo, že na jednotkách intenzívnej starostlivosti je aktuálne sedem pacientov, dvaja sú na umelej pľúcnej ventilácii.

Pozitívnou správou je, že z ochorenia COVID-19 sa na Slovensku vyliečilo doteraz 167 ľudí, 43 bolo hospitalizovaných v nemocniciach a 124 sa vyliečilo v domácej izolácii.

Denne aktualizované dôležité informácie o koronavíruse na Slovensku aj vo svete, nájdete tu.


Prečítajte si aj:

Epidemiológ z Harvardu: Predpovedanie konca pandémie COVID-19 na leto 2020 nezodpovedá tomu, čo zatiaľ o šírení infekcií vieme

Nová simulácia ukazuje, ako sa koronavírus šíri v uzavretých priestoroch, napr. v obchode s potravinami!