Čo robiť doma počas karantény? 7 aktivít, vďaka ktorým nestratíte kontakt so svetom

Šíriaci sa koronavírus zmenil plány takmer všetkým z nás. Odporúčaná domáca karanténa je v týchto dňoch zodpovedná, aj keď náročná, no nezúfajte. Máme pre vás niekoľko tipov, vďaka ktorým môžete svoj voľný čas stráviť efektívne a zábavne, aj doma.
Čo robiť doma počas karantény? 7 aktivít, vďaka ktorým nestratíte kontakt so svetom

zdroj: piqsels.com

1. Zájdite si na virtuálnu návštevu múzea

Stále môžete objavovať miesta, ktoré sa vám doteraz nepodarilo navštíviť. 10 úžasných virtuálnych túr po svetových múzeách môžete absolvovať aj z pohodlia svojho gauča.

Je vysoko pravdepodobné, že za počítačom strávite dlhší čas, takže nezabudnite na prechádzku na čerstvom vzduchu!

2. Zabavte sa na koncerte, stand-upe či párty cez live stream

Vďaka sociálnym sieťam sa už dnes dostanete na online párty, stand-up predstavenie či koncert bez toho, aby ste museli vyjsť z domu.

3. Sledujte zaujímavé dokumenty a obľúbené seriály

Odporúčame pozrieť si napr. aktuálny dokument The lockdown: One month in Wuhan, ktorý dokumentuje mesiac v čínskom meste Wuhan, počas karantény celého mesta, kde pandémia koronavírusu prepukla.

4. Ušite si rúško doma alebo si namiešajte vlastný dezinfekčný gél na ruky

Toto je činnosť, ktorá vám môže priniesť aj dobrý pocit, ak výrobou rúška pomôžete susedom či známym. Do šitia môžete zapojiť aj deti! V odkazoch pripájame postup ako ušiť rúško doma, aj ako si vyrobiť dezinfekčný gél z 3 ingrediencií.

5. Urobte si online jazykový kurz

Či už si chcete zdokonaliť vašu angličtinu, nemčinu, či ruštinu, veľa jazykových škôl po celom Slovensku ponúka individuálne jazykové kurzy online- cez Skype. Stačí si len vybrať!

Cudzí jazyk si precvičíte zdarma napr. pomocou aplikácie Duolingo, ktorú si pohodlne stiahnete do mobilu a baviť môže aj deti.

6. Zúčastnite sa omše online

Počas aktuálnej pandémie koronavírusu sú zatvorené aj kostoly. Mnohým veriacim môže v pozitívnom myslení pomáhať aj ich duchovný život, preto si pozrite prehľad, kde je možné sledovať sväté omše na internete.

7. Sledujte živé vysielania rozkošných zvieratiek, ktoré vám zlepšia náladu

Live kamery, ktoré po celom svete naživo monitorujú zvieratá nie len v zoologických záhradách, ale aj v skutočnej divočine, vám umožnia sledovať napr. stádo slonov v Južnej Afrike, oázu so zvieratkami v Keni, pandy, či polárne medvede.


Mohlo by vás zaujímať:

Boj s koronavírusom: 5 pozitívnych správ zo Slovenska a Česka, ktoré vás potešia!

Ako sa rozprávať s deťmi o koronavíruse? 6 užitočných tipov pre rodičov


zanzi

Ja som si počas 1. aj 2. vlny robila online kurzy od www.vita.sk - konkrétne grafika a dizajn. Určite odporúčam takto zefektívniť čas ak sa budete niekedy nudiť. :)