Detoxikujte prirodzene a zdravo, dá sa to celkom jednoduchým spôsobom

Ľudský organizmus je tým najväčším zázrakom. Dokáže sa sám čistiť, no pokiaľ je nahromadenie odpadových látok priveľké, možno mu pomôcť. Povedzme si úprimne, dnešný životný štýl nie je tým najzdravším, a tak je pravidelná detoxikácia jedným z krokov pre zdravšie telo.
pohár plný vitamínov

Zdroj: Pexels.com

Kedy detoxikovať?

Nenechajte sa zviesť marketingovými rečami o jarnej či jesennej očiste. Nutnosť detoxikácie organizmu spoznáte aj sami, nakoľko sa začne prejavovať vnútorne i navonok. Popri únave, zníženej schopnosti zvládať stres či zhoršenom psychickom nastavení sa môžu objavovať bolesti hlavy, chrbta, tráviace ťažkosti, akné, oslabenie vlasov i nechtov. Problém cítite a dokonca aj vidíte v zrkadle.

Prvé záchranné kroky

Okamžitými opatreniami sú zlepšenie stavu jedálnička, dodržiavanie pitného režimu, viac pohybu a oddychu od stresu. Odporúča sa dočasne vynechať rafinovaný cukor, bielu múku, mliečne výrobky a samozrejme, alkohol a kofeín. Na druhej strane treba pridať na zelenine a ovocí, pričom to citrusové má vraj najlepšie detoxikačné účinky, na pitom režime a pohybe. Nič netreba preháňať, aby sa telo čistilo prirodzene.

Účinný doplnok detoxikácie

Telu vlastná podoba detoxikácie je aj užívanie bioaktívnych peptidov – základných regulátorov správneho fungovania našich buniek. Nakoľko sú prirodzenou súčasťou nášho vnútra, ich nedostatok spôsobuje nerovnováhu, čo vedie k predčasnému starnutiu a nástupom ochorení. Doplnenie špecifických peptidov podporujúcich detoxikáciu pomáha imunitnému systému a celému organizmu zbaviť sa škodlivých látok oveľa rýchlejšie, a tak odolávať infekciám, skrátiť dobu liečenia a zvýšiť zvyšuje odolnosť tela.

peptid DetoxiTIDE

Zdroj: My Real Way

Každý orgán má svoje vlastné, orgánovo špecifické peptidy, ktoré ho udržujú v zdravom stave. Je preto mimoriadne dôležité, aby telo malo konštantný prísun všetkých druhov peptidov pre každé tkanivo a príslušný orgán. Ich hlavnou funkciou je urýchliť proces regenerácie buniek, aktivácie telesných rezerv a adaptačných mechanizmov na prevenciu proti zápalom a iným ochoreniam, vrátane spomalenia rýchlosti starnutia.

Aká je úloha peptidov v organizme a ako ich deficit súvisí s ochorením?

Každá choroba znamená patológiu (chorobný proces) na úrovni buniek daného orgánu a systému. Nedostatok peptidov v organizme sa premieta do nerovnováhy hormónov, enzýmov, neuropeptidov a disregulácie celého hormonálno – imunitného a nervového systému, urýchľuje sa predčasné starnutie a rozvoj ochorenia.

V zdravom tele zdravý duch

Účinný detox by nemal byť krátkodobý a nárazový, ale postupný a telu prirodzený. Preto si dajte načas a čistite sa niekoľko dní či týždňov, kapsule s bioaktívnymi peptidmi užívajte minimálne jeden mesiac. Pre udržanie trvalého účinku je možné terapiu predĺžiť na dva až tri mesiace, nakoľko táto inovatívna liečba má jedinečný potenciál pre obnovu zdravia.

extract cleanse tide

Zdroj: My Real Way

A nezabúdajte ani na svoju psychiku. Aby bolo telo spokojné, mala by byť rovnako prečistená a oddýchnutá i hlava. Preto k detoxikácii tela pridajte aj relax a dostatok času so svojimi blízkymi.