Otrasný prípad z materskej škôlky na východe Slovenska: Dvojročné dievčatko uhryzol jej rovesník do chrbta, museli ju operovať!

Bežný deň v škôlke na východe Slovenska sa v sekunde zmenil na drámu. Škôlkárka skončila v nemocnici.
deti v škôlke

Zdroj: Flickr.com

Dvojročné dievčatko pohrýzol v materskej škole jej rovesník do chrbta takou silou, že dvojročná Lucka skončila na operačnom stole. O šokujúcom prípade informovala televízia JOJ, na ktorú sa obrátila priamo mama dievčatka.

"Keď som ten kúsanec videla, tak som sa zhrozila ako ju kusol. Tak čo prvé, išli sme na pohotovosť," opísala situáciu matka 2-ročnej Lucky, Monika.

Lucku na pohotovosti ošetrili a podľa slov mamy jej predpísali protizápalovú masť. Mama malej škôlkárky však tvrdí, že stav dievčatka sa náhle zhoršil.

"Koža jej odumrela, z večera do rána jej koža sčernala ," opísala desivý zážitok mama dievčatka.

Dievčatko zrejme čaká ďalšia operácia

Dvojročné dievčatko už dokonca museli pred pár dňami operovať v Košiciach. Rana je veľmi citlivá a bolestivá. Dieťa vraj pri každom otočení na chrbát plače a v noci nemôže spať.

Lucku čaká zrejme aj ďalšia operácia. Lekári matke odporučili, že by bolo dobré, ak by podstúpila plastickú operáciu. Dôvodom je aj to, že dievčatko bude rásť a koža sa tak bude meniť.

Celú situáciu prežíva aj mama chlapca, ktorý Lucku pohrýzol. Tvrdí, že chlapček je doma pokojný.

"Jednoducho stalo sa to v škôlke, zodpovedná za to je škôlka. Chlapec do škôlky už nechodí, nebudem to viac riešiť," vyjadrila sa matka chlapca.

Vedenie materskej školy celá situácia veľmi mrzí, no tvrdia, že mamičku chlapca už viackrát upozorňovali na nevhodné správanie jej syna.

"Je to trieda najmenších detí, kde sú neustále dve učiteľky, ktoré dbajú na bezpečnosť a zdravie detí. Mamičku chlapčeka sme viackrát upozorňovali na nevhodné správanie a pokúšali sme sa to riešiť. Rodičia, až kým sa nedozvedeli o tejto reportáži, s materskou školou vôbec nekomunikovali," uviedla riaditeľka materskej školy Lucia Burdová.

Čo na to psychologička?

Podľa odborníčky spôsobuje agresívne správanie veľa faktorov. Dieťa vo veku okolo dvoch rokov však nemá dostatočne rozvinuté vôľové schopnosti a za svoje správanie ešte nie je zodpovedné.

"Ak dieťa reaguje neprimerane, napríklad agresívnym spôsobom, že udrie rodiča alebo iné dieťa, tak je na to rodič alebo iná dospelá osoba, ktorá mu musí ukázať hranice. Čiže dieťaťu dovolíme aby kričalo alebo plakalo, ale určite mu nedovolíme, aby ubližovalo druhému človeku," vyjadrila sa Stanislava Takáčová, psychologička CPPP v Snine.


Prečítajte si aj:

Druhý a tretí rok dieťaťa- vývinová psychológia

Máte doma školáka? Na toto pozor!