5 momentov, ktoré potrebujete zažiť každé Vianoce (no nie vždy sa to podarí)

Zážitky, ktoré k Vianociam neodmysliteľne patria, môžu byť pre každého z nás, pre každú rodinu, odlišné. Našich 5 tipov vás pozýva zažiť vianočné sviatky v dobrej nálade, v pokoji a kruhu rodiny, a zároveň čo najbližšie k prírode.
5 momentov, ktoré potrebujete zažiť každé Vianoce

Zdroj: Unsplash.com

Moment číslo 1: Sneh a pocit pravej zimy

Veľa vecí nás môže ľahko omrzieť, no určite to nie je sneh padajúci počas mrazivých zimných dní. Zopár rokov už naň v mnohých častiach Slovenska netrpezlivo čakáme, a na pravé, nefalšované biele Vianoce, plné kopy bieleho snehu, túžobne spomíname.

Veríme, že tento rok sa snehu dočkáme! Na ak by náhodou nie, utešiť nás môže limitovaná kolekcia rastlinnej kozmetiky Yves Rocher s príznačným názvom Prvé vločky.

Kolekcia svojou vôňou bielych mandlí pripomína jemný dotyk prvých snehových vločiek.

Moment číslo 2: Zdobenie živého vianočného stromčeka

Živý či umelý stromček? Možno si túto otázku kladiete každé Vianoce. Zvažujete pre a proti, možno je to u vás doma pred Vianocami hlavná téma každoročných sporov. Živý stromček má svoje nesporné čaro, no ako sa na to pozrieť z ekologického hľadiska?

Ako bežní ľudia nedokážeme ovplyvniť spôsob, akým sa vianočné stromčeky pestujú a vyrábajú. No môžeme ovplyvniť to, ako skončia. Pre umelé stromčeky to znamená používať ich čo najdlhšie. Pre živé stromčeky to znamená recyklovať ich.

rodina zdobí vianočný stromček

Zdroj: Unsplash.com

Ak by ste teda rozhodli pre iný, ako živý stromček, jeho vôňu vám môže pripomenúť aj tohtoročná limitovaná edícia ekologicky zmýšľajúcej kozmetiky Yves Rocher V srdci jedľového lesa.

Lahodná, svieža a ovocná zmes pomaranča a cédrového dreva pre vašu sviatočnú náladu.

Moment číslo 3: Prechádzka v zasneženom lese

Na mnohé jednoduché a zdraviu prospešné veci, nemáme bežne počas roka čas. Napríklad, kedy ste si zašli naposledy na prechádzku do lesa? Len tak, bezdôvodne, načerpať energiu a vypnúť? Nájdite si čas na prechádzku v lese aspoň počas týchto Vianoc. Nájdete v ňom pokoj a rovnováhu, a možno aj sneh.

prechádzka v zasneženom lese

Zdroj: Unsplash.com

Moment číslo 4: Relax s pravou vianočnou vôňou

Stromček je ozdobený, vianočné koláčiky sú napečené, vianočné darčeky sú zabalené, nákupy sú vybavené, všetko je upratané.

Pomaly si odškrtávate svoj zoznam predvianočných povinností, no nezabudli ste na niečo, milé dámy?

Nohy vyložené na stole, vianočný film či hudba, zapálená sviečka alebo horúca vaňa s pravou vianočnou vôňou. Kúpeľ si môžete urobiť ešte viac výnimočný- stačí, keď vhodíte šumivú bombu do vášho kúpeľa a užijete si chvíľku farebného šumenia. Jedným slovom vianočný relax.

Nezabudnite si ho dopriať, pravidelne, v dostatočnom množstve. Zaslúžite si to!

Limitovaná vianočná edícia Yves Rocher: Prvé vločky a V srdci jedľového lesa

Limitovaná vianočná edícia Yves Rocher: Prvé vločky a V srdci jedľového lesa / Yves Rocher | Zdroj: súkr.archív

Moment číslo 5: Vianočné fotenie do rodinného albumu

Pri všetkých tých príjemných povinnostiach, ktoré mnohé rodiny, počas Štedrého dňa majú, sa môže stať, že na jednu z nich zabudnete.

A až s rozbalenými darčekmi, vyzlečenými vianočnými svetrami a deťmi v postieľkach zistíte, že ste si zabudli urobiť vianočnú fotku do rodinného albumu.

A viete čo? Nič hrozné sa nestalo! To najkrajšie z dňa predsa zostane zaznamenané vo vašich spomienkach a fotku si môžete urobiť aj nasledujúci voľný a stále vianočný, a sviatočný deň.

vtipná vianočná rodinná fotka

zdroj: pinterest.com

Môžete skúsiť aj niečo originálne, necháte sa inšpirovať touto rodinkou?


Prečítajte si aj:

Predvianočný stres? Vďaka týmto 2 ingredienciám mu predídete