Masky na tvár a telo: ich typy na použitie

Maska na tvár je vynikajúci prostriedok na riešenie akýchkoľvek problémov s pokožkou. Sú nevyhnutné, keď potrebujete omladiť, hydratovať, upokojiť a očistiť pokožku, zjemniť ju a odstrániť toxíny. Existujú rôzne typy masiek podľa ich účelu. Masky môžu byť hydratačné, tonizujúce, proti starnutiu a pre zúženie pórov.
maska na tvár

Každá pokožka potrebuje svoju vlastnú masku . | Zdroj: Pixabay.com

Každá pokožka potrebuje svoju vlastnú masku

  • pre pleť, ktorá stratila sviežosť, potrebujete tonizujúcu masku,
  • pre suchú a citlivú pokožku potrebujete zvlhčujúcu masku,
  • pre mastnú pokožku potrebujete na zúženie pórov alebo protizápalovú masku,
  • na omladenie pleti potrebujete čistiacu masku,
  • pre problémovú pleť sú vhodné protizápalové masky.

Najčastejšie masky kombinujú v sebe niekoľko funkcií a vyberajú sa podľa typu pleti. Domáce masky na tvár sa tiež môžu líšiť v oblasti, kde je potrebné ich nanášať. Sú určené pre oblasti okolo očí, tváre, tela, rúk atď. Masky na pokožku tváre sú najbežnejšie a najobľúbenejšie. Masky na tvár pre rôzne druhy pleti sú dostupné v internetovom obchode MAKEUP.

Druhy masiek

Čistiace masky

Ich hlavným účelom je odlupovať odumretu vrstvu z povrchu kože. Z tohto dôvodu môže kompozícia obsahovať produkty s kyselinami AHA, peelingom. Táto maska pomáha odstrániť nečistoty z kože, tuk, odumreté bunky z pokožky, čistí póry. Po zákroku sa pokožka stáva uvoľnenejšou, pružnejšou a mladšou vďaka uvoľneniu a aktívnemu rozdeleniu mladých buniek. Pleť získava žiarivosť, hladkosť a prirodzené zdravie. Čistiace masky sú vhodné pre všetky typy pleti, pre mladú pleť, ako aj pre starnúcu pleť.

Výživné masky

Ich hlavnou úlohou je hydratovať a vyživovať pokožku prospešnými látkami. Môže sa aplikovať na akýkoľvek typ pokožky, ale je obzvlášť užitočná pre suchú a citlivú pokožku, ako aj po čistiacich maskách pre zvýšenie efektu.

Protizápalové masky

Používajú sa na starostlivosť o mastnú a problémovú pleť. Hlavnou úlohou týchto masiek je hĺbkové čistenie pokožky, zúženie pórov, odolávanie zápalom a odstránenie mastnej pokožky. Takéto masky sa môžu používať viac ako jedenkrát týždenne. Maska na tvár pomáha pleti zbaviť sa akné.

Hydratačné masky

Obzvlášť sú dôležité pre suchú, citlivú, starnúcu, olupujúcu sa pokožku. Sú však vhodné na použitie na akýkoľvek typ pleti. Účinné látky pomáhajú obnoviť potrebnú vlhkosť kože a udržať si ju. Používanie taktiež vedie k zmäkčeniu, zvýšeniu elasticity pokožky. Hydratačné masky často obsahujú vitamíny a živiny na zlepšenie funkcie buniek. Takéto masky môžu pomôcť bojovať proti zmenám súvisiacim s vekom - vyživujú pokožku buniek, znižujú vrásky, obnovujú a tonizujú pleť.

Masky proti starnutiu pleti

Ich cieľom je bojovať proti zmenám súvisiacim s vekom. Umožňujú vám eliminovať problémy s akné, vrásky a aktívne bojujú proti zmenám súvisiacim s vekom. Vďaka obsahu aktívnych zložiek proti starnutiu je pokožka mladšia a krajšia. To platí aj v prípade bahenných masiek.

Tonizujúce masky

Takéto masky sa odporúčajú pre všetky typy pleti, ale sú obzvlášť dôležité pre starnúcu sa pleť. Hlavným cieľom je, aby bola pokožka svieža a pružná.Tonizujúce masky posilňujú ochrannú bariéru pokožky, zvyšujú pružnosť, pevnosť a tón pleti. Masky tiež normalizujú metabolické procesy pokožky, zabraňujú starnutiu a kontaminácii kože.

maska na tvár

Pred použitím masky na tvár v domácnosti je potrebné sa uistiť, že je vhodná pre vašu pokožku. | Zdroj: Pixabay.com

Použitie masiek

Pred použitím masky na tvár v domácnosti je potrebné sa uistiť, že je vhodná pre vašu pokožku. Za týmto účelom naneste malé množstvo prostriedka alebo masky na oblasť kože lakťa. Podržte 15 minút. Ak v priebehu niekoľkých hodín nezažijete sčervenanie a pálenie alebo inú alergickú reakciu, potom je pre vás maska vhodná. Ak si nie ste istí, obráťte sa na kozmetičku. Je tiež nevyhnutné, aby na koži nebol make-up a špina. Potom môžete začať používať masku.

Maska by sa nemala nanášať silnými pohybmi od stredu tváre po strany. Maska na tvár by sa mala nanášať štetcom alebo vatovým tampónom krúživým pohybom ako pri masáži. Po použití môžete použiť ďalšie výživné a zvlhčovacie prostriedky.


Súvisiaca téma:

5 dôležitých pravidiel starostlivosti o tvár, ktoré by ste nemali zanedbávať po 30-tke