Mimoriadne tragická dopravná nehoda pri Nitre! Po zrážke autobusu s nákladiakom hlásia 12 mŕtvych a 17 zranených

Po zrážke zostal nákladiak prevrátený na ceste a autobus v priekope. Na záchrane ľudských životov sa podieľajú v hustom daždi desiatky záchranárov a zasahoval aj záchranársky vrtuľník.
tragická nehoda pri Nitre

zdroj: facebook Polícia SR

Desiatky policajtov, záchranárov a hasičov zasahujú na Zlatomoraveckej ceste pri obci Malanta, kde sa krátko po jednej hodine popoludní zrazilo nákladné auto naložené kamennou zmesou a autobus plný ľudí.

Silný náraz mal pre osádku autobusu fatálne následky. Po zrážke zostal nákladiak prevrátený na ceste a autobus v priekope. Na záchrane ľudských životov sa podieľajú v hustom daždi desiatky záchranárov a zasahoval aj záchranársky vrtuľník.

V havarovanom autobuse boli predovšetkým stredoškoláci. Nákladné auto sa malo z nezistených príčin rozkývať. Vodič autobusu sa snažil zrážke vyhnúť, nákladné auto ho však trafilo do boku a vzápätí sa autobus prevrátil do priekopy, informuje televízia Markíza.

"Podľa najnovších informácií je na mieste dopravnej nehody 12 usmrtených a 17 zranených osôb. Niekoľko zranených osôb ošetrujú zdravotníci v spolupráci s hasičmi v evakuačnom autobuse HaZZ priamo na mieste. Na mieste príslušníci stavajú nafukovací stan pre zasahujúce zložky a zranené osoby. Situáciu na mieste komplikujú nepriaznivé poveternostné podmienky," informujú hasiči.

Prví zranení cestujúci z autobusu už boli privezení do nitrianskej nemocnice. Podľa hovorkyne nemocnice Tatiany Timkovej bolo doteraz na traumatológiu privezených päť ťažko zranených ľudí.

Presné počty obetí a zranených zatiaľ polícia nemá k dispozícii.

Krízové centrum pre rodinných príslušníkov je zriadené v kultúrnom dome v Jelenci a na operačnom stredisku Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre informačná telefónna linka 096130 2154.

Zlatomoravecká cesta I/65 neďaleko Malanty pri Nitre je neprejazdná a obchádzková trasa vedie cez obce Nitrianske Hrnčiarovce, Štitáre a späť na cestu I/65.