Kozmetika pokročila: Ženy sú dnes krajšie ako nikdy predtým

Krása ženy je dar, ale aj voľba. Najmä, čo sa týka starostlivosti o pleť a pokožku – či už použitím kozmetických prípravkov alebo oveľa účinnejšie, a to absolvovaním kozmetických zákrokov rôzneho rozsahu a druhu.
Dr. Sandra Rozborilová, PhD.

Dr. Sandra Rozborilová, PhD. | Zdroj: súkr.archív

Medicína napreduje vo všetkých oblastiach, a to aj v estetických úpravách tváre a pokožky tela. Aj na Slovensku máme centrá svetovej kvality, v ktorých si ženy môžu vybrať ten vhodný práve pre seba, podľa vlastného vkusu, veku, typu ich tváre, postavy či pleti.

Výber, samozrejme, sprevádza aj odborná konzultácia.

Jedným z prvých estetických centier na Slovensku je klinika plastickej chirurgie, estetickej a laserovej medicíny Esthetic, ktorú vedie renomovaná lekárka Dr. Sandra Rozborilová, PhD..

Naši klienti dostávajú na svoj vzhľad pozitívnu spätnú väzbu od priateľov, spolupracovníkov alebo rodiny. A zrazu sa cítia lepšie, viac sa usmievajú a svet sa začne usmievať na nich. Existuje niečo krajšie ako niekomu vyčariť úsmev na tvári a podvihnúť sebavedomie?“, dopĺňa Dr. Sandra Rozborilová, PhD.

Klinika sa nachádza v tichých, moderných priestoroch v centre Bratislavy a prináša tú najmodernejšiu a najúčinnejšiu pomoc pokožke. Napreduje nielen v oblasti plastických, ale aj dermatologických zákrokov na zdokonalenie pleti. Ktoré to sú?

Najžiadanejšie a najčastejšie dermatologické zákroky:

1. Mezoterapia

Čo to je?:

Podkožná aplikácia zmesi vitamínov, peptidov a hlavne v kombinácii s kyselinou hyalurónovou. Zabezpečuje intenzívnu hydratáciu a prekrvenie pokožky, oživenie jej odtieňa aj vyhladenie vrások.

Ako prebieha?:

Pri zákroku sa pomocou jemnej ihly aplikujú do kože výživné látky.

2. Odstránenie znamienok laserom

Čo to je?:

Pomocou laserového lúča sa bezbolestne a následkov odstráňujú výrastky na koži. Ošetreniu predchádza odborné dermatoskopické vyšetrenie onkodermatológom, ktoré rozhodne, či je znamienko rizikové a treba ho poslať na histológiu alebo je bezpečné ho odstrániť laserom.

Laserom sa veľmi efektívne odstraňujú aj jazvičky, bradavice, akné, strie či drobné vrástky.

Ako prebieha?:

Metóda je bezkontaktná, laserový lúč zastavuje krvácanie a odstráni znamienko.

3. Odstránenie pigmentových škvŕn

Čo to je?:

Intenzívne pulzné svetlo najnovšej generácie zbavuje škvŕn na tvári, dekolte a tele. Je šetrnejšie voči pokožke - menej poškodzuje okolité tkanivá, a nepáli kožu a presnejšie cieli na pigmentové bunky, ktoré likviduje.

Ako prebieha?:

Pri zákroku sa na pigmentáciu priloží kryštál, ktorým prechádza impulz – svetlo definovanej vlnovej dĺžky, ničiace pigmentové bunky.

4. Odstránenie vrások botulotoxínom

Čo to je?:

Vrásky sa vyhladzujú aplikovaním botulotoxínu do svalu. Miznú „vrásky hnevu“ medzi obočím, okolo očí, vrásky na čele, na krku, zdvíhajú sa kútiky úst a odstraňujú tvárové asymetrie.

Ako prebieha?:

Botulotoxín sa jemnou injekčnou ihlou aplikuje do svalov alebo pokožky v ošetrovanej oblasti.

Zdroj: súkr.archív

5. Botox proti nadmernému poteniu

Čo to je?:

Zredukovanie nadmerného potenia na rukách, v podpazuší, na čele, na hrudi, vo vlasoch, aplikovaním botulotoxínu pod kožu.

Ako prebieha?:

Lekár po lokálnom znecitlivení a dezinfekcii vpichuje botulotoxín jemnou ihlou priamo do kože v oblasti podpazušia, dlaní, či inej ošetrovanej oblasti.