V Rooseveltovej nemocnici otvorili unikátne školiace stredisko. Lekári v ňom môžu sledovať živé prenosy z operačných sál!

V banskobystrickej fakultnej nemocnici F.D.Roosevelta otvorili najmodernejšie školiace stredisko EDUKA, v ktorom pomocou multimediálnej techniky môžu lekári či sestry sledovať živé prenosy z operačných sál.
lekári na operačnej sále

Zdroj: Pixabay.com

Nové možnosti vzdelávania

Prvé novovybudované školiace stredisko svojho druhu v rámci štátnych nemocníc prináša nové možnosti vzdelávania lekárov, sestier a ostatných zdravotníkov nielen z banskobystrickej fakultnej nemocnice, ale aj záujemcov z celého Slovenska a zahraničia.

päť prednáškových sál s celkovou kapacitou 160 miest je vybavených najmodernejšou multimediálnou technikou, ktorá umožní živé prenosy z operačnej sály nielen v tejto nemocnici, ale odkiaľkoľvek, kde je dostupný internet.

„Špičkových odborníkov nevychováva len prax pri lôžku pacienta, ale zdravotníci sa musia vzdelávať a sledovať rýchlo sa meniace trendy v medicíne počas celého profesionálneho života,“ uviedla k potrebe vzdelávania zdravotníckych pracovníkov generálna riaditeľka Rooseveltovej nemocnice Miriam Lapuníková.

Multimediálne technológie

Najväčšou pridanou hodnotou nových priestorov školiaceho strediska EDUKAmultimediálne technológie. Dvanásť nezávislých wifi sietí ponúka široký priestor pripojenia a prepojenia prednáškových sál.

Zaujímavá je napríklad možnosť spúšťať prezentáciu na interaktívnej tabuli priamo z mobilu, alebo sledovať rovnakú prezentáciu vo všetkých prednáškových sálach.

V stredisku je vytvorený priestor aj na inštalovanie rôznych trenažérov. Napríklad na seminári zameranom na chirurgickú liečbu ochorení močového mechúra, má lekár hneď možnosť natrénovať si aj základnú manipuláciu s laparoskopickými nástrojmi.

Účastníci workshopov, seminárov alebo kongresov môžu operatérovi klásť otázky a komunikovať s ním.

Nemocnica do nových priestorov investovala 360-tisíc eur z prostriedkov získaných podnikateľskou činnosťou.


Prečítajte si aj ďalšie aktuality z oblasti zdravotníctva:

O krok bližšie k novej univerzitnej nemocnici v Bratislave

Ministerstvo zdravotníctva: Záleží nám na tom, aby aj matky s novorodencami mali kvalitnú starostlivosť