Mrazený tofu krém
Lunter.com | Zdroj: súkr.archív
Suroviny (na 2 porcie):
-
90 g naturálneho tofu
-
1/2 banánu
-
¼ ČL bourbon vanilky
-
1/2 PL kokosového cukru
-
25 ml kokosového nápoja
-
120 g černíc
-
1 ČL citrónovej šťavy
Postup:
-
Tofu s kokosovým nápojom rozmixujeme v mixéri. Pridáme nakrájaný banán a černice – predtým si časť černíc odložíme na ozdobu. Opäť všetko rozmixujeme.
-
Zmes ochutíme bourbon vanilkou, kokosovým cukrom a citrónovou šťavou.
-
Krém prelejeme do uzatvárateľnej misky a uložíme do mrazničky.
-
Každú polhodinu krém vyberieme z mrazničky a premiešame. Zopakujeme to 5 až 6-krát, aby nevznikli ľadové kryštáliky.
-
Po niekoľkých hodinách môžeme krém podávať ozdobený zvyšným ovocím.