Ženský outfit počas chladnejších dní

O Francúzkach je známe, že do svojho šatníka vyberajú kvalitné, elegantné, navzájom ľahko kombinovateľné kúsky so strihom zvýrazňujúcim postavu. Napriek tomu nepôsobí ich outfit nudne a sú vždy šik. Nie je to však len oblečením. Francúzka si uvedomuje, že k sebavedomému sexi výzoru patrí aj zdravie, ktorého stav sa odráža predovšetkým na pokožke.

Mnohé ženy sa francúzskym štýlom obliekania nechajú rady inšpirovať. Klasické oblečenie do chladných dní si vieme celkom dobre predstaviť. Ale čo by si Francúzka obliekla povedzme na lyžovačku?

Outfit do chladnejšieho počasia

Bežný outfit do chladnejšieho počasia pozostáva z viacerých na seba vrstvených kúskov. Základom je kvalitná spodná bielizeň, ktorá dokáže zamaskovať menšie nedostatky postavy a naopak vyzdvihnúť jej prednosti. Nasleduje blúzka a nohavice alebo šaty prípadne sukňa s hrubšími pančuchami. Ešte kardigan, vesta alebo pulóver a navrch kabát. Všetko s premysleným strihom a z prvotriednych materiálov.

Na rad prichádzajú doplnky a tu je i príležitosť, ako do navonok možno nudného outfitu zakomponovať rafinovaným spôsobom extravaganciu. Čierna a biela sú v obliekaní Francúzok obľúbené farby, tieto ale dokážu ozvláštniť farebným detailom napríklad v podobe červenej baretky či kabelky. Pohodlné topánky sa nevylučujú s vysokými opätkami a kľudne môžu byť aj žlté alebo tyrkysové, nech je ten sychravý deň pestrejší. Šatka na krk, ponožky alebo podkolienky môžu zas zaujať výrazným vzorom či dezénom.

Pri vytváraní outfitu však vždy majte na pamäti, že menej je viac a vaše zdravie je prvoradé. Oblečenie by vás malo predovšetkým chrániť pred chladom a byť pohodlné.

Krása verzus zdravie

Dobrý dojem o sebe nevytvárate len na základe odevu a doplnkov. Dôležitý je celkový vzhľad, pričom krása a šarm vychádzajú zvnútra a súvisia so zdravím. Zdravý, a teda príťažlivý výzor možno docieliť dostatočným spánkom, vyváženou stravou a športom. Prirodzená krása sa dá eventuálne zvýrazniť aj jemným make-upom.

Keby ste sa však spýtali na tajomstvo zdravia a krásy Francúzok, určite by nedali dopustiť na víno. Jeho priaznivé účinky sú enormné, ale vedeli ste, že veľmi prospešným pre celkovú imunitu a krásu je napríklad aj pangamin? Ide o obyčajné, no nie bezvýznamné pivovarské kvasnice. Pangamin môže na zdravie pôsobiť zvonka i zvnútra. V kozmetických prípravkoch – rôznych krémoch, pleťových vodách, prísadách do kúpeľa a podobne – je prírodným pomocníkom pre sviežu pleť, lesklé vlasy i pevné nechty. A nie, ak je Vašim obľúbeným nápojom víno, nemusíte ho nahradiť pivom, ani zapíjať jedno druhým súčasne! Existuje totiž aj pangamin výživový doplnok, ktorý okrem mnohých iných zdraviu prospešných látok obsahuje komplex všetkých vitamínov B, účinných najviac práve keď sú pokope.

Čo si obliecť na lyžovačku?

Vyzerať dobre na lyžovačke je výzvou pre každú ženu. Francúzky pri bežnom outfite uprednostňujú kabáty pred bundami a vetrovkami. No v prípade lyžovačky sú do istej mieri ochotné urobiť výnimku. Kľúčová je opäť kvalita. Luxusné dámske bundy sú dlhodobejšou investíciou. Luxus nie je zrejmý na prvý pohľad. Spočíva najmä vo vlastnostiach použitých materiálov, postave lichotivom strihu a v detailnom spracovaní. Je vhodné priplatiť si za značku, pretože práve značka je často zárukou kvality. Športové bundy môžu byť praktické a elegantné zároveň. Pokiaľ si nechcete privodiť chorobu, pri bunde by mali byť samozrejmosťou jej vysoké termoregulačné a termoizolačné vlastnosti, vodeodolnosť či priedušnosť.

dovolenka v zime

Zdroj: www.tonisailer.com / www.lyzovacka.eu

Čo sa týka doplnkov: Nápaditý šál alebo čiapka sú v poriadku. No oveľa rafinovanejšie a „francúzskejšie“ je vsadiť na zaujímavé rukavice alebo hrejivé ponožky s osobitým vzorom. V lyžiarkach ich síce nevidno, ale o to väčší „wau efekt“ nastane v momente, keď si lyžiarky vyzujete. Lyžovanie je zábavné, preto aj v oblečení je možné ponechať určitú hravosť.

S líčením to na svahu nepreháňajte, dôležitejšie je, aby ste si pokožku pred vetrom, vlhkosťou a slnkom chránili vhodným krémom. Avšak povestný červený rúž nie je nutné vynechať. V ideálnom prípade by mal mať okrem skrášľujúcej a vyživujúcej opäť aj funkciu ochrannú.


Súvisiace články:

Nebezpečná móda - s týmito známymi trendami opatrne

Už viac neplytvajte! Vytvorte si kapsulový šatník