Prečistenie krvi prírodnou cestou

Občas je dobré si prečistiť krv, kde sa hromadia aj nežiaduce látky. Existujú prírodné cesty, ako zbaviť krv týchto substancií. Ide o zeleninu, ovocie a bylinky prístupné každému z nás.

Ako funguje detoxikácia tela?

Telo má svoj detoxikačný systém. Filtruje krv a tak eliminuje škodlivé zmesi. Hlavným filtračným systémom sú obličky, pečeň, črevá, pľúca a koža. Konzumáciou rôznych druhov jedál môžete pomôcť svojim orgánom vyfiltrovať z krvného obehu viac toxínov a vyhnúť sa tak aj chorobám.

Cesnak

Cesnak je plný síry a esenciálnych minerálov, pomáhajúcich telu zbavovať sa toxínov. Stimuluje pečeň v produkcii detoxikačných enzýmov, filtrujúcich toxíny z krvného obehu.

Púpava

Púpava je plná antioxidantov a živín, ktoré tiež eliminujú toxíny a voľné radikály z tráviaceho traktu. Čerstvé púpavové listy a čaj z púpavového korienka stimulujú pankreas a pečeň vo vytláčaní toxínov z krvného obehu.

Jahody

Ak si potrebujete prečisť krv, obličky, črevný systém alebo kĺby, jahody sú na to ideálne. Skúste počas niekoľkých dní zjesť len 1 až 2 kg jahôd rozdelených do niekoľkých dávok na deň.

Červená repa

Optimalizuje krvný tlak. Pri pravidelnom užívaní zabraňuje kôrnateniu tepien, čistí krv a pomáha rýchlejšie vyplavovať z tela cholesterol.

Žihľava

Pravidelné pitie žihľavového čaju dôkladne vyčistí krv, zbaví ju nečistôt a toxínov. Ak nepijete čaj pravidelne, doprajte si aspoň 2-krát do roka, najlepšie na jar a na jeseň trojtýždňovú očistnú kúru.

Jednu až dve čajové lyžičky zalejte dva a pol decilitrami vriacej vody a päť až desať minút lúhujte. Čaj pite nesladený trikrát denne a už po krátkom čase pocítite jeho účinky. Vaša pleť bude čistejšia, jasnejšia, bez vyrážok a škvŕn. Keďže žihľava je bohatá na železo, pomáha aj pri chudokrvnosti.


Žihľava pozitívne pôsobí na pečeň, obličky a žlčník