Vegánska nátierka z tofu, misa a tahini

Nasledujúca nátierka je vynikajúcim zdrojom sacharidov a rastlinných bielkovín. Najviac vynikne jej výživná hodnota, keď ju natriete na celozrnný chlieb. Sezamová pasta tahini jej dodá chuť podobnú syru a navyše obsahuje zdraviu prospešné mastné kyseliny.

Ingrediencie na 10 až 12 porcií:

  • 450 g balenie pevného tofu

  • 3 lyžice bieleho alebo žltého misa

  • 3 lyžice citrónovej šťavy

  • 1⁄4 šálky tahini

  • 2 lyžice olivového oleja

  • 1⁄4 šálky lahôdkového droždia

  • 3 lyžičky mletej papriky

  • 1 lyžica vody

  • 1⁄2 lyžičky cesnakového prášku

  • 1 lyžička cibuľového prášku

  • 1 lyžička dijonskej horčice

Postup:

Všetky ingrediencie dáme do mixéru a dve až tri minúty mixujeme, dokiaľ nedosiahneme hladkú konzistenciu. Potom si môžeme pripraviť sendvič - natrieme nátierku na celozrnný chlieb a pridáme plátky rajčín, listový šalát podľa chuti. Ďalšou možnosťou je podávanie ako dipu s krekrami alebo surovou zeleninou.

Nátierka vydrží v chladničke asi týždeň, v mrazničke dva mesiace, tak si ju pokojne môžete pripraviť aj do zásoby.


Pozrite si tiež:

3 dôvody, prečo byť vegánom