Vegánska nátierka z tofu, misa a tahini

Zdroj: Shutterstock.com
Ingrediencie na 10 až 12 porcií:
-
450 g balenie pevného tofu
-
3 lyžice bieleho alebo žltého misa
-
3 lyžice citrónovej šťavy
-
1⁄4 šálky tahini
-
2 lyžice olivového oleja
-
1⁄4 šálky lahôdkového droždia
-
3 lyžičky mletej papriky
-
1 lyžica vody
-
1⁄2 lyžičky cesnakového prášku
-
1 lyžička cibuľového prášku
-
1 lyžička dijonskej horčice

Zdroj: Shutterstock.com
Postup:
Všetky ingrediencie dáme do mixéru a dve až tri minúty mixujeme, dokiaľ nedosiahneme hladkú konzistenciu. Potom si môžeme pripraviť sendvič - natrieme nátierku na celozrnný chlieb a pridáme plátky rajčín, listový šalát podľa chuti. Ďalšou možnosťou je podávanie ako dipu s krekrami alebo surovou zeleninou.
Nátierka vydrží v chladničke asi týždeň, v mrazničke dva mesiace, tak si ju pokojne môžete pripraviť aj do zásoby.
Pozrite si tiež: