2 tipy na vianočné darčeky pre zábavu i zdravie

Čas do Vianoc sa kráti a vy si stále lámete hlavu nad tým, čo kúpiť svojim blízkym pod stromček? Možno vám to trochu uľahčíme vďaka nasledujúcim tipom, ktoré nepokazia žiadnu zábavu ani sviatočné chvíle, strávené spoločne.

Časozberná kronika rodiny

Spoločné momenty strávené v rodinnom kruhu, prezeranie starých fotografií a vôňa čerstvo napečenej bublaniny... Aj takto nejako by mali vyzerať Vianoce.

Časozberná kronika umožňuje zachytiť tie najdôležitejšie momenty v roku. Prostredníctvom vkladania fotografií a interaktívneho vpisovania si aj fyzicky uchováte tie najdôležitejšie a najzaujímavejšie momenty. Po čase sa nad kronikou možno zasmejete a zaspomínate si... Stane sa rodinným pokladom, ktorý vydrží aj ďalšie generácie. Umožňuje zdokumentovať až 10 rokov rodinného života. Pre každý rok je venovaných 14 stránok. Môžete si v nej uchovať spomienky na narodeniny, rodinné výlety, Vianoce, svadbu, narodenie dieťaťa.

Tipy na vianočné darčeky

Babickarstvo.sk | Zdroj: súkr.archív

Vypĺňať kroniku je ľahké. Ku každej téme stačí jedna fotografia a krátky popis. Písanie a výber fotografií vám uľahčia tipy a návodné otázky. Je len na vás, či budete kroniku vypĺňať počas celého roka alebo si k nej sadnete iba raz za rok. Takýmto krásnym darčekom určite potešíte svojich blízkych najmä v čase Vianoc, keď by všetci mali mať ku sebe ešte o niečo bližšie. Navyše, tým skoršie narodeným umožní nezabúdať. Natrvalo zachytí čas, tváre, udalosti. Nájdu v nej svojich blízkych a všetko dôležité, čo spolu prežili.


Viac na webe www.babickarstvo.sk.


Spoločenské hry pre deti i dospelých

Spoločenské hry u detí pomáhajú rozvíjať kognitívne funkcie a u dospelých zase znižujú riziko demencie i Alzheimerovej choroby. Spoločenské hry sú pre náš mozog niečo ako fitness centrum pre naše telo. Fungujú tiež ako prevencia proti vzniku kardiovaskulárnych ochorení, vďaka zábave, smiechu a uvoľňovaniu hormónu endorfín do tela počas hrania. U mnohých z nás patria k povinnej výbave rodinných osláv, posedení, zájazdov.

Hranie hier je tiež je prirodzeným spôsobom, ako zdieľať dôležité pocity a upevňovať vzťahy, či už rodinné, partnerské, alebo priateľské. Spoločenské hry či karty patria všade tam, kde sa chcú ľudia uvoľniť a zabaviť. Preto sa určite vaši blízki potešia, ak si nájdu pod stromčekom takýto darček. Ten len tak nezapadne prachom...

Tipy na vianočné darčeky

Bejbynet.sk/piatnik-hra-activity-champion | Zdroj: súkr.archív

Obľúbené sú napríklad párty hra „Activity“, "Párty Alias", "Dixit" alebo "Twister". Zabaví sa pri nich celá rodina či partia kamarátov na Silvestrovskej chate. Vyskúšať môžete aj novinky, ako napríklad "Othello", ktorá má strategický podtón s cieľom prefarbovať kamene protihráča a zaplniť hracie pole kameňmi svojej farby alebo jazyková hra "Lingo Twist", pri ktorej si veru riadne precvičíte svoje vyjadrovacie schopnosti.


Viac na webe https://www.bejbynet.sk/piatnik


Pozrite si tiež:

3 skvelé tipy na zdravé darčeky