Zdravé talianske biscotti
Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Ingrediencie:
-
300 g ovsenej múky (rozmixovaných ovsených vločiek)
-
70 g mandľovej múky (rozmixovaných mandlí)
-
100 g jablkového pyré (alebo 2 vajcia)
-
7 PL roztopeného kokosového oleja
-
1 ČL prášku do pečiva
-
kúsky mandlí/čokolády/brusnice
Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Postup:
V miske spolu zmiešame ovsenú múku, mandľovú múku, kokosový či trstinový cukor a prášok do pečiva. Následne do zmesi primiešame aj zvyšné ingrediencie a vypracujeme z nich tuhšie cesto. Z cesta vytvarujeme dva hrubšie a dlhšie valce, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cestá pečieme 25 minút pri 180 stupňoch.
Následne cestá vyberieme z rúry, nakrájame na tenšie biscotty a uložíme na jednu zo strán. Takto biscotti pečieme ďalších 15 minút. Potom ich otočíme na druhú stranu a pečieme ešte 8 az 10 minút.
Vyskúšajte tiež: