Zdravé talianske biscotti

Máte chuť na niečo sladkého ku káve alebo čaju? No uprednostnili by ste zdravšie varianty? Vyskúšajte nasledujúci recept od slovenského šéfkuchára: Biscotti sú chrumkavé talianske keksíky, tradične vyrábané z múky, mandlí, vajec a cukru.
Zdravé biscotti

Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív

Ingrediencie:

Peter Varga

Šéfkuchár Peter Varga | Zdroj: súkr.archív

Postup:

V miske spolu zmiešame ovsenú múku, mandľovú múku, kokosový či trstinový cukor a prášok do pečiva. Následne do zmesi primiešame aj zvyšné ingrediencie a vypracujeme z nich tuhšie cesto. Z cesta vytvarujeme dva hrubšie a dlhšie valce, ktoré uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cestá pečieme 25 minút pri 180 stupňoch.

Následne cestá vyberieme z rúry, nakrájame na tenšie biscotty a uložíme na jednu zo strán. Takto biscotti pečieme ďalších 15 minút. Potom ich otočíme na druhú stranu a pečieme ešte 8 az 10 minút.


Vyskúšajte tiež:

Pomarančové keksíky ku káve