Červené mäso: dôkazy o jeho škodlivom vplyve na zdravie neexistujú

Vedecká štúdia zo septembra 2018 prichádza s tvrdeniami, že konzumácia červeného mäsa a syrov nemá škodlivý vplyv na ľudský organizmus. Pozrite sa, aký je v skutočnosti vzťah medzi touto potravou a ochoreniami srdca, cukrovkou či rakovinou.

O čom to je: komplexná analýza zdrojov a štúdií ohľadom zdravotných dôsledkov konzumácie červeného mäsa nepreukázala vplyv na vznik kardiovaskulárnach ochorení, hypertenzie, cukrovky II. typu, nadváhy, rakoviny hrubého čreva, prostaty ani prsníka.

Pozitíva: komplexný biologický prístup.

Otázniky: žiadne podstatné.

Súvislosti: vždy treba brať do úvahy aj kvalitu a spracovanie masa, ako i ostatné zložky potravy.

Link: http://www.zoeharcombe.com/2018/09/red-meat-the-evidence/?fbclid=IwAR2dDuyMo7bpFEueNjFjAA9K8XoysHvCoEC-O5CX9-knIj-BwhSeyrfG2MU

Poznámka: v praxi bude potrebné rozlišovať medzi kvalitným prirodzeným a priemyselne ovplyvneným a spracovaným mäsom.


Pozrite si tiež:

Ktoré mäso je zdravšie – červené alebo biele?