Kyselina hyalurónová vypne pokožku i pery: kde ju nájdeme?

Väčšina z nás už počula o účinkoch tejto látky na pleť. Okrem toho, že dokáže bojovať s vráskami, má schopnosť dodať vašim perám objem. To však zďaleka nie je všetko. Pozrime sa na túto kyselinu podrobnejšie.

Kedy potrebujeme kyselinu hyalurónovú?

Túto látku objavili v roku 1934. Telo ju dokáže vytvárať prirodzene, s vekom však schopnosť klesá. Po štyridsiatke produkuje organizmus iba polovicu kyseliny hyalurónovej. Preto potreba jej dopĺňania v tomto období stúpa. Čiastočne sa jej tvorba dá podporiť istými potravinami (sója, tofu, mlieko), ale výraznejšie pomôže špeciálna kozmetika.

Jej úlohou je naväzovať vodu, vytvárať gélovitú štruktúru a pomáhať produkovať nové bunky. Ďalej hydratuje pokožku a vlasy, nachádza sa aj vo výplni očnej gule, v ďasnách, nosovej sliznici, horných dýchacích cestách, kĺboch i v močovom mechúre. Kyselina hyaluronová v kozmetických prípravkoch voľne preniká pokožkou spolu s ostatnými účinnými látkami. Známa je aj svojou schopnosťou vypĺňať a vypínať pokožku pier.

Prírodná kozmetika s kyselinou hyalurónovou

Kyselina hyaluronová spolu s kolagénom patria medzi základné stavebné prvky kože. Vďaka zadržiavaniu vody udržuje kolagén vlhký a elastický. Preto ak chcete udržať svoju pleť hydratovanú a mladistvú, stavte na prírodnú kozmetiku s obsahom tejto látky a ďalších vyživujúcich minerálov. Skúste napríklad posilňujúci a vypĺňajúci Hyaluron-Booster Vichy Minéral 89 - neobsahuje žiadne parfémy, silikóny, farbivá ani alkohol.

Posilníte kožnú bariéru pleti, vyplníte a hydratujete pokožku, ochránite ju pred toxínmi. K ďalším schopnostiam takejto kozmetiky patrí vypínanie ovisnutej kože, vyhladenie štruktúry a liftingový efekt. Starajte sa o pleť vo dne i pred spaním, účinná je napríklad nočná starostlivosť Eucerin Hyaluron-Filler, a uvidíte, že sa vám za to odvďačí mladistvým a zregenerovaným vzhľadom.

Zväčšenie pier s kyselinou hyalurónovou

Túžba po krásnych plných perách vedie mnoho žien po celom svete na kliniky krásy. Nielen tie staršie, ale rovnako tak mladé ženy hľadajú možnosti, ako vylepšiť ich vzhľad. Riešením často býva práve kyselina hyalurónová, využívajúca sa i pri korekcii pier. Pre ich zväčšenie sa často aplikujú injekčné implantáty na báze kyseliny hyalurónovej s výdržou približne 6-7 mesiacov. Povädnuté a scvrknuté pery tak môžu byť minulosťou.

Dosiahnuť plné pery sa však dá aj jednoduchšou cestou. Stavte na kozmetické prípravky s obsahom tejto látky. Na trhu nájdete napríklad séra, balzamy na zväčšenie pier, či kontúrovacie ceruzky, obnovujúce ich 3D štruktúru. Výber a rozhodnutie je len na vás.


Mohlo by vás zaujímať:

Prirodzené zväčšenie pier vs. plastická chirurgia


christine2

najlepšia je vo forme gelu z nakupujzdravo.Použivam ju na plet a konečne to vyzera, že som našla zazrak . Plet je vypnuta a svieža

Karolinka1

nikdy by som si nenechala pichat do tvare. Radšej mam doplnky stravy, alebo kvalitne pletove sera, kozmetiku, kolageny