Rastlinná kozmetika pre každý typ pleti: spoznajte ten svoj

Príroda nám poskytuje to najväčšie bohatstvo, ktoré vieme využiť aj pri starostlivosti o pleť. Pozrite sa, ako vám rastlinná kozmetika dokáže pomôcť pri každom type pleti.
Rastlinná kozmetika a typ pleti

Yves Rocher | Zdroj: súkr.archív

Základné typy pleti

Existujú štyri základné typy pleti. Každý z nich si vyžaduje odlišnú starostlivosť a špeciálne zameranú kozmetiku.

  1. Normálny typ pleti je ideálny a vyskytuje sa zriedkavo. Koža je svieža a len s minimálne viditeľnými pórmi.
  2. Zmiešaná pleť je tvorená suchými (líca) a premastenými miestami (T-zóna). Problémom je nerovnomerné rozloženie mazových žliaz. Tento typ pleti má väčšina žien.
  3. Mastná pleť je veľmi hrubá, lesklá, so zväčšenými pórmi a zápalovými procesmi kože. Pokožka trpí nedostatočným okyslením, ale zase starne najpomalšie.
  4. Suchá pleť sa prejavuje krehkosťou, bledosťou a začervenaním. Má nedostatočne vyvinuté mazové a potné žľazy, viditeľné vlásočnice. Starne najrýchlejšie. Výhodou je neupchávanie pórov.

Rastlinná kozmetika pre jednotlivé typy pleti

Súlad rastlín s pleťou je kľúčom k zdravej a krásnej pleti. Rastlinná kozmetika je bez parfémov, parabénov, farbív. V súčasnosti sa stále viac dostáva do popredia práve prírodná kozmetika, ktorá využíva jedinečné vlastnosti a účinky rastlín. Každá z nich má iné schopnosti, využívané na určitý problém pleti. Kozmetické firmy zamestnávajú vedcov, odhaľujúcich nové aktívne zložky pre osobitné ingrediencie a účinné produkty. Okrem toho sa takáto kozmetika sústredí aj na šetrenie životného prostredia.

rastlina Aphloia

výťažky z rastliny Aphloia pomáhajú pleti regenerovať sa (Zdroj: Yves Rocher)

  • Pre normálnu až zmiešanú pleť je dôležitá hydratácia. Stavte preto na prírodnú kozmetikau s hydratačnými výťažkami z rastlín. Používajte denný, nočný krém i gél.

  • Pri mastnej pleti sa zamerajte najmä na čistenie pleti čistiacim peelingom, maskou, gélom a micelárnou vodou.

  • Pre suchú pleť je vhodná rastlinná kozmetika s upokojujúcimi a utišujúcimi zložkami. Mali by ste používať špeciálne micelárne vody a špeciálnu dennú starostlivosť i s ochranným faktorom.

Ako sa správne starať o svoju pleť?

Medzi kozmetické značky, ktoré vyrábajú kvalitnú rastlinnú kozmetiku patrí aj Yves Rocher. Ich kozmetické produkty sú obľúbené u mnohých žien nielen u nás na Slovensku, ale aj v zahraničí. Oslovili sme ich preto s niekoľkými otázkami ohľadom starostlivosti o pleť. Odpovede sa dozviete v priloženom videu.

  • Z čoho všetkého by mala pozostávať kozmetická rutina žien? Ktoré produkty by nemali chýbať u žiadnej z nás?

  • Máme tu jeseň, čo by sme mali pleti dopriať v tomto období?

  • Ako spojiť životný štýl so starostlivosťou o pleť?

  • Ktoré produkty a rady patria medzi obľúbené?

  • Aké sú kvality, aktívne rastlinné zložky a benefity kozmetiky?

  • Čo sa skrýva pod súslovím Act Beautiful?


Mohlo by vás zaujímať:

Prírodná hydratácia pleti: dôležitá nielen pre suchú pokožku