3 tipy na ľahšie letné stravovanie
Zdroj: Shutterstock.com
1. Používajte iba repkový olej
Repkovy olej je veľmi zdravý, nehovoriac o jeho fantastickej chuti. Je to skvelá náhrada za iné typy tukov, ktoré obvykle používame na varenie a prípravu jedál. Namiesto masla, margarínu alebo rastlinného oleja jednoducho pokvapkajte svoje jedlo repkovym olejom a vychutnajte si ho. Obsahuje desaťnásobne viac omega-3 mastných kyselín než olivový olej. Jedným zo zdrojov omega-3 mastných kyselín sú ryby, ktorých konzumácia je u nás veľmi nízka. A práve repkový olej je významným zdrojom týchto zdraviu prospešných mastných kyselín. Repkový olej má vysoký obsah vitamínu E6.
2 Vyhnite sa zemiakom, ryži a cestovinám
Škrobové potraviny nie sú veľmi diétnou voľbou, najmä keď sú skombinované s mäsom. Ak si chcete vychutnať ľahšie jedlá, dajte si namiesto príloh plných škrobu grilovanú zeleninu. Ľahko sa pripravuje a je veľmi chutná, takže vám zemiaky, ryža a cestoviny nebudú až tak chýbať.
3. Jedzte morčacie a kuracie mäso tak často, ako sa len dá
Kuracina a morčacina sú veľmi ľahkou alternatívou k iným druhom mäsa, takže by ste sa ich mali snažiť jesť vždy, keď je to možné. Môžete ich ugrilovať ako stejk, skombinovať s ryžou či cestovinami, pridať do šalátov alebo burgerov - ich chuť je skvelá v akejkoľvek kombinácii a spraví vaše jedlo ľahším a zdravším.
Pozrite si tiež: