Mäso tvorí významnú časť jedálnička väčšiny z nás. Aký druh však zvoliť? Biele mäso rýchlejšie strávime, je vhodnejšie pri chudnutí a všeobecne ho považujeme za zdravšie. Červené mäso naopak, trávime dlhšie a má viac tuku. Napriek tomu však nemusí nášmu organizmu nevyhnutne škodiť. Pozrite sa, prečo.
O čom to je: prehľadná analýza vlastností rôznych druhov mäsa. Červeného mäsa sa netreba báť a je nutrične výhodnejšie, dôležitý je aj pôvod a úprava mäsa.
Pozitíva: nadštandardná analýza s odkazmi na konkrétne odborné štúdie.
Otázniky: dostupnosť kvalitného mäsa pre denné využitie.
V súčasnosti pracuje ako vedúci lekár v spoločnosti Horezza a.s., v minulosti bol aktívny
i v oblasti farmaceutického priemyslu. Pred viac ako desiatimi rokmi sa po osobnej zdravotnej skúsenosti začal intenzívne venovať štúdiu kauzálnych vzťahov vzniku chronických civilizačných ochorení v celej ich komplexnosti, ako i hľadaniu riešení vedúcich ku zamedzeniu ich vzniku resp. k prípadnej kompletnej obnove zdravia. Zvlášť sa zameriava na tie postupy, ktoré sa vo svetovej biológii a medicíne už medzičasom s úspechom podarilo implementovať do praxe a majú reálne výsledky.