Vláčna mandľová bábovka

Tento skvelý recept na mandľovú pochúťku si určite niekam zapíšte, pretože chutná bábovka nie je výhradne len slávnostnou záležitosťou.

Čo budeme na prípravu potrebovať?

  • 3 vajíčka

  • ½ hrnčeka cukru (zdravé náhrady cukru)

  • 50 g mandlí

  • 140 g špaldovej múky

  • 250 ml 33 % smotany na šľahanie

  • prášok do pečiva

  • kvalitné kakao

  • vanilku

  • kokosový olej

Šéfkuchár Peter Varga

Zdroj: Peter Varga | Zdroj: súkr.archív

Postup prípravy

Predtým, ako začnete s prípravou cesta, zapnite si rúru na 160 – 180 stupňov a bábovkovú formu si ako obvykle povytierajte kokosovým olejom a vysypte špaldovou múkou.

Následne prejdite na prípravu cesta. Do misky rozbite 3 vajíčka, pridajte cukor a ručným mixérom šľahajte približne 10 minút. Pridajte vanilku a smotanu na šľahanie.

V druhej miske zmiešajte zvyšné suroviny: múku, mandle (tie je potrebné pomlieť) a prášok do pečiva. Obe pripravené zmesi spolu zmiešajte a 2/3 takto pripraveného cesta vylejte do formy na bábovku. Zvyšnú 1/3 cesta doplňte kakaom, opäť premiešajte a vylejte na svetlú časť cesta vo forme.

Pečte približne pol hodiny pri teplote 180 stupňov. Keď je bábovka upečená, nechajte ju vychladnúť a až potom vyklápajte z formy a krájajte. Dobrú chuť!


Vyskúšajte tiež:

Mrkvový koláč s orechami