Vláčna mandľová bábovka
Zdroj: Shutterstock.com
Čo budeme na prípravu potrebovať?
-
3 vajíčka
-
½ hrnčeka cukru (zdravé náhrady cukru)
-
50 g mandlí
-
140 g špaldovej múky
-
250 ml 33 % smotany na šľahanie
-
prášok do pečiva
-
kvalitné kakao
-
vanilku
-
kokosový olej
Zdroj: Peter Varga | Zdroj: súkr.archív
Postup prípravy
Predtým, ako začnete s prípravou cesta, zapnite si rúru na 160 – 180 stupňov a bábovkovú formu si ako obvykle povytierajte kokosovým olejom a vysypte špaldovou múkou.
Následne prejdite na prípravu cesta. Do misky rozbite 3 vajíčka, pridajte cukor a ručným mixérom šľahajte približne 10 minút. Pridajte vanilku a smotanu na šľahanie.
V druhej miske zmiešajte zvyšné suroviny: múku, mandle (tie je potrebné pomlieť) a prášok do pečiva. Obe pripravené zmesi spolu zmiešajte a 2/3 takto pripraveného cesta vylejte do formy na bábovku. Zvyšnú 1/3 cesta doplňte kakaom, opäť premiešajte a vylejte na svetlú časť cesta vo forme.
Pečte približne pol hodiny pri teplote 180 stupňov. Keď je bábovka upečená, nechajte ju vychladnúť a až potom vyklápajte z formy a krájajte. Dobrú chuť!
Vyskúšajte tiež: