Moringa karibská – zázračná superpotravina

Moringa caribbean je tropický strom, ktorého účinky vás presvedčia o nesmiernej sile prírody. Do dnešných dní bolo realizovaných okolo 1300 vedeckých štúdií potvrdzujúcich rôznorodé účinky najmä listov a semien moringy.

V roku 2008 Národný ústav zdravia (National Institute od Health) vyhlásil Moringu za „rastlinu roka“ na základe faktu, že má potenciál pomôcť zvrátiť množstvo environmentálnych problémov a zároveň dokáže pokryť nutričné potreby človeka. O moringe sa hovorí, že obsahuje celkovo 539 známych zložiek v súlade s africkou a indickou ľudovou medicínou (ajurvédou), a predpokladá sa prevencia množstva ochorení a problémov.

Všetky živiny v jednom (alebo All-in-one)

Najúžasnejšie na Moringe je práve množstvo a kombinácia nutričných a medicínskych fytochemikálií zložiek identifikovaných v rôznych častiach rastiny. Asi najviac vyzdvihovaný je obsah vitamínu A vo forme karoténu, vitamínu C, vápnika, draslíka, železa a esenciálnych aminokyselín. Významným atribútom je biologická dostupnosť a vstrebateľnosť čisto prírodných fytolátok v ľudskom organizme. Pri komplexnom pohľade nájdeme v moringe vitamíny B1, B2, B3, ale aj vitamíny rozpustné v tukoch - A, D, E a K a množstvo minerálov – okrem spomínaných aj meď, fosfor, zinok a ďalšie. Moringa je taktiež zdrojom 46-tich prírodných antioxidantov. Jej listy obsahujú prevažne flavonoidy a karotenoidy. Čaj z listov moringy sa považuje za účinnejší zdroj antioxidantov ako iné bylinné čaje a dokonca zelený čaj.

Liekom nielen v ľudovej medicíne

Spomínané vitamínové a minerálové zloženie listov moringy pomáha pri problémoch s cievami, astme či Crohnovej chorobe. Množstvo štúdií už potvrdilo zdravotné benefity užívania moringy.

Antioxidačný efekt pôsobí proti rakovine prostaty, ale aj problémom s pokožkou, sleduje sa protinádorový účinok extraktu listov. Modulačný efekt bol zistený pri anémii, vysokom krvnom tlaku, diabete, vysokom cholesterole, problémoch so štítnou žľazou a obličkových ťažkostiach.

Silný protizápalový účinok je nápomocný pri reumatoidných ochoreniach, potláčaní bolesti a opuchoch. Napomáha aj pri rôznych tráviacich problémoch. V mnohých prípadoch sa ukázal antibakteriálny, antimikrobiálny a antivirálny efekt a vplyv na povzbudenie imunitných procesov. Môže zlepšiť stav pri migrénach a bolestiach hlavy. Účinná je aj v prípade potravinových intolerancií alebo alergií, práve pre protizápalový a regeneračný efekt na tráviaci trakt.

Listy pôsobia protizápalovo aj ako prevencia proti chrípke a nachladnutiu. Osvedčila sa i diabetikom, keďže dokáže znižovať hladinu cukru v krvi. Taktiež pomáha v boji proti únave a stresu.

Moringa nezabúda ani na ženy. Vzácny prvok zeatín spomaľuje starnutie buniek, čo z neho robí úžasný anti-aging faktor pôsobiaci proti vráskam, vyznačujúcim sa pozitívnym účinkom na pokožku.

Pozor na kvalitu preparátov

Pre dosiahnutie reálneho efektu je potrebné dávať pozor na kvalitu a čistotu preparátov. Pri čítaní etikiet produktov si overte kvalitu dodávateľov organického materiálu, spôsob sušenia, skladovania a prepravy. Výživný list moringy vyžaduje špeciálny prístup a šetrné zaobchádzanie, aby si zachoval všetky výživové prvky, pôvodnú farbu a vôňu zázračného stromu moringa. Špecifikom Moringy karibskej je jej pestovanie na panenských plantážach sopečného ostrova St. Lucia v Karibiku, s prísne regulovaným zberom, spracovaním a uskladnením v súlade s najprísnejšími normami kladenými na daný typ materiálu, kontrolou hygieny a sterility.

ondrejpolak

Sám mám skúsenosti s karibskou Moringou, nakoľko som bol pravidelne chorý hľadal som niečo na posilnenie imunity. Brat ma presvedčil nech ju vyskúšam. Už pár mesiacov každé ráno užívam jednu tabletu v rámci prevencie a cítim sa oveľa lepšie.

Defcon

Isto ma moringa vela dobrych aspektov, ale nikde na sk som sa nedocital ziadne negativa. Nastastie, v case google nie je problem sa dostat k zahranicnym univerzitnym lekarskym studiam. Takze ich negativa :
1- riziko znizenia krvneho tlaku
2- moze sposobit bunkove mutacie
3-zvysuje riziko poskodenia pecene a obliciek
4- moze branit pocatiu, ma vlastnosti antifertility
5- moze sposobit kontrakcie maternice
Takze nieco za nieco, moringa karibska ma mnozstvo vitaminov , prospesnych latok a aj mnozstvo negativnych ucinkov. Preto sa ku nam nedovazala v minulosti, ovsem teraz sa naslo par jedincov ,ktori zacuchali moznost zarobit.

Ehmo

Tak to je divocina, vsetci predajcovia pisu ,ze ma len pozitivne vlastnosti a nakoniec z teba spravi neplodneho mutanta. Kurva.