Tekvicové Bavarois s horúcimi malinami

Máte chuť na nejaký zdravší dezert? Tekvica je na jeho prípravu ako stvorená. Vyskúšajte tento tip priamo od slovenského šéfkuchára.
Tekvicové Bavarois s horúcimi malinami

Tekvicové Bavarois s horúcimi malinami | Zdroj: súkr.archív

Potrebujeme:

  • 400 g tekvice

  • 185 ml mlieka

  • 185 ml šľahačky

  • 3 vaječné žĺtka

  • 35 g sladidla

  • 1 + 1/4 plátkovej želatíny

Postup:

Predhrejte rúru na 180 ° C. Vložte tekvicu do vymasteného pekáča, prikryte alobalom a pečte do mäkka (asi 40 až 50 minút).

400 g olúpanej tekvice nakrájajte na kocky. Zohrejte smotanu a mlieko, pridajte upečenú a rozšľahanú tekvicu, aby vznikla hladká zmes. Pridajte vajcia, sladidlo a trochu povarte. Zohrievajte pomaly, pokiaľ teplota dosiahne 84 °C.

Namočte želatínu do studenej vody, aby zmäkla, potom ju sceďte a pridajte do pudingu. Dobre premiešajte, nakoniec nalejte do foriem a schlaďte v chladničke.

Podávajte s horúcimi malinami.


Pozrite si aj tento recept:

Tekvicové Butternut squash velouté