Tekvicové Bavarois s horúcimi malinami
Tekvicové Bavarois s horúcimi malinami | Zdroj: súkr.archív
Potrebujeme:
-
400 g tekvice
-
185 ml mlieka
-
185 ml šľahačky
-
3 vaječné žĺtka
-
35 g sladidla
-
1 + 1/4 plátkovej želatíny
Postup:
Predhrejte rúru na 180 ° C. Vložte tekvicu do vymasteného pekáča, prikryte alobalom a pečte do mäkka (asi 40 až 50 minút).
400 g olúpanej tekvice nakrájajte na kocky. Zohrejte smotanu a mlieko, pridajte upečenú a rozšľahanú tekvicu, aby vznikla hladká zmes. Pridajte vajcia, sladidlo a trochu povarte. Zohrievajte pomaly, pokiaľ teplota dosiahne 84 °C.
Namočte želatínu do studenej vody, aby zmäkla, potom ju sceďte a pridajte do pudingu. Dobre premiešajte, nakoniec nalejte do foriem a schlaďte v chladničke.
Podávajte s horúcimi malinami.
Pozrite si aj tento recept: