Jasne ze sol je zdrava. Len by nemala byt rafinovana.
Naozaj je soľ taká škodlivá? Nová štúdia tvrdí niečo iné...
Zdroj foto: Shutterstock.com
O čom to je: excelentná práca Dr. Jamesa DiNicolatonia, ktorá búra ešte i v súčasnosti zaužívané tradície v pohľade na biologické účinky NaCl – kuchynskej soli na biologický organizmus.
Link obsahuje rozhovor s autorom o už novopublikovanej knihe Salt Fix, v ktorej pre odbornú i laickú verejnosť zhrnul výsledky vedeckých štúdií zaoberajúcimi sa danou problematikou.
Pozitíva: opätovná reanalýza biologických mechanizmov funkcie NaCl v ľudskom organizme, nepotvrdzujúca negatívne účinky soli.
Otázniky: snáď jediným otáznikom by mohlo byť skoré implementovanie do medicínskej praxe.
Súvislosti: NaCl by mohla predstavovať aj "lifehacking" v boji s nadmerným príjmom spracovaných cukrov.
Link: https://robbwolf.com/2017/08/29/episode-371-dr-james-dinicolantonio-the-salt-fix/
Poznámka: Soľ bola démonom neoprávnene, paradoxne môže skôr pomôcť.
Pozrite si tiež: