Zväčšenie pier - výhody a nevýhody kyseliny hyalurónovej

Uvažujete o zväčšení pier, odborne augmentácií pier, ale nie je vám jasné, prečo sa ceny v jednotlivých salónoch tak líšia? A prečo niekto vyzerá akoby ho poštípal včela a na inom ide o peknú a vkusnú estetickú úpravu? Tu sú dôležité informácie o možnostiach augmentácie pier a o vhodnosti aplikácie kyseliny hyalurónovej.

pery Zdroj foto: Bigstockphoto.com

Zväčšenie pier sa môže robiť rôznymi spôsobmi. Pri každom je potrebné dopredu myslieť na to, či ide o dočasný alebo o trvalý zásah. Jedným z trvalých spôsobov, je plastická operácia, pri ktorej sa vysúva červeň - vnútorná bohato prekrvená slizničná časť pery, alebo sa pery povytiahnú - spravidla ide o strednú časť hornej pery. Ďalej to môže byť vloženie implantátu, čo taktiež prináša dlhodobý efekt. Avšak, treba si uvedomiť, že zatiaľ čo vaše pery starnú a mení sa ich objem, implantát ostáva rovnaký. Inou invazívnejšou metódou je lipofiling, pri ktorom sa do pier aplikuje vlastné tukové tkanivo. Tuk sa odoberá liposukciou najčastejšie z brucha alebo bokov.

Menej invazívny, no zároveň aj dočasný spôsob zväčšenia pier je prostredníctvom vstrebateľných výplní, tzv. dermafilerov. Sú to materiály, ktoré sa vpichnú buď priamo do pier alebo do ich okolia a po nejakom čase sa do tela vstrebú. Takže pery zostanú rovnaké ako predtým. Najznámejším a najpoužívanejším dermafilerom je kyselina hyalurónová, ktorá sa aj prirodzene nachádza v našom tele. Má vynikajúce hydratačné vlastnosti a podporuje tvorbu kolagénu. Iným dermafilerom je napríklad samotný kolagén, no ten máva kratšiu trvanlivosť a aj viac alergických reakcii.

Kyselina hyalurónová na zväčšenie pier

S kyselinou hyalurónovou nič nepokazíte, pretože v tomto prípade máte aj vy kontrolu nad objemom vašich pier. Do pier sa vpichuje od 0,5 do 1,5 ml kyseliny hyalurónovej. Pokiaľ chcete len mierne zväčšenie, doplniť objem či napraviť nesúmernosť pier, aplikuje sa len také množstvo, aby ste boli s výsledkom spokojní. Vždy je to na dohode s odborníkom, ktorý procedúru vykonáva. Ak sa vám bude objem zdať malý, alebo chcete dosiahnuť postupné zväčšenie, aby zmenu nebolo vidieť tak rýchlo, kyselina hyalurónová sa môže aplikovať postupne na viacero sedení. Vyhnete sa tak neželanému “kačička” efektu.

Ako už bolo spomenuté, aplikácia kyseliny hyalurónovej je síce dočasný spôsob zväčšenia pier, no ak je použitý kvalitný preparát, skutočný výsledok môže trvať 6 - 7 mesiacov. Zároveň, procedúra si nevyžaduje žiadnu špeciálnu rekonvalescenciu a po aplikácií môžete ihneď pokračovať v bežných činnostiach. Výsledok je viditeľný okamžite po aplikácií, no konečný stav sa ukáže po 4 - 5 dňoch.

zvacsenie pier Zdroj foto: Shutterstock.com

Nakoľko je kyselina hyalurónová telu vlastná látka, má takmer nulové riziko alergickej reakcie. V porovnaní s inými dermafilermi spôsobuje len minimálne opuchy a modriny a po aplikácií nevznikajú žiadne hrčky.

Rôzna cena za kyselinu hyalurónovú

Už ste prebehli niekoľko cenníkov estetický salónov či kliník a badáte veľké rozdiely v cene za kyselinu hyalurónovú? Prečo je to tak? Pretože aj estetický priemysel podlieha tlakom a žiaľ aj v tejto sfére existujú podvodníci.

Každý dodávateľ kyseliny hyalurónovej si musí robiť výskumy a testy, čo stojí mnoho času a financií. To sa samozrejme premietne aj do jej ceny. Takže za kvalitnou kyselinou hyalurónovou stojí producent, ktorý garantuje kvalitu a zároveň organizuje školenia pre špecialistov.

Mnoho firiem však ponúka kyselinu hyalurónovú bez výskumov a testov, preto ich cena nie je vysoká. Ponúkajú lacné alternatívy bez akejkoľvek garancie. Výsledkom môže byť, že sa želaný efekt nedosiahne vôbec, alebo sa dosiahne len na veľmi krátke obdobie. V horšom prípade môže takáto látka vyvolať alergickú reakciu, ktorá môže mať vážne následky.

Preto ak chcete mať istotu, že vám je podávaná kvalitná kyselina hyalurónová, preverte si nasledujúce dve informácie:

  1. odborník, ktorý vám kyselinu hyalurónovú aplikuje, netají jej značku (tie najkvalitnejšie sú z Ameriky, Švajčiarska, Nemecka a Švédska) a na vyžiadanie by vám mal ukázať obal alebo štítok s informáciami o zložení. Ten by mal založiť do vašej karty alebo evidencie, aby boli informácie dostupné v prípade nejakých komplikácií.

  2. odborník je kvalifikovaný na aplikáciu kyseliny hyalurónovej a certifikáty o školení sú viditeľné, resp. dostupné v prípade vášho záujmu. Mal by vás informovať o všetkých rizikách a pred procedúrou by ste mali podpísať informovaný súhlas. Jedným z certifikovaných salónov na Slovensku, ktorý ponúka tieto služby, je aj Estetický salón Ivett v Prievidzi.


Prečítajte si tiež:

Prajete si krásne a plné pery? Aj vy ich môžete mať