Jedlo do práce - kuskus s balkánskym syrom, olivami a rajčinkami

Poznáte to, keď si za celý deň nestíhate ani len sadnúť, nie sa ešte poriadne najesť. Vtedy je zväčša jediným riešením fastfood, nič viac nestíhate a príprava jedla doma je príliš zdĺhavá. Chyba, nemusí to tak byť. Zdravú a nenákladnú pochúťku do práce môžete mať hotovú už do pár minút.

Kuskus Zdroj foto: Shutterstock.com

Kuskus s balkánskym syrom, olivami a rajčinkami

Kuskus je jedna z príloh, ktorej príprava nám nezaberie veľa času, a najmä, ak máme rýchlovarnú kanvicu, vôbec nemusíme použiť sporák. Je to dobrá záchrana v prípade, že nemáme čas pripraviť si obed, ale predsa len netúžime po tom, aby sme skončili vo fastfoode. Toto jedlo je vďaka olivám a balkánskemu syru svieže a možno vás aspoň myšlienkami nachvíľu vráti na dovolenku.


Prečítajte si aj:

3 jednoduché recepty na ľahký obed do práce

Potrebujeme (1 porcia):

  • 60 g celozrnného kuskusu
  • 30 g balkánskeho syra (1 užší plátok)
  • 5 – 7 cherry rajčiniek
  • Koreniny a soľ
  • Cca 5-10 kúskov olív

Postup:

Príprava kuskusu je veľmi jednoduchá. Teda surový kuskus si zmiešame so soľou a koreninami – odporúčame bazalku, čierne korenie alebo povensálsku zmes. Kusus zalejeme horúcou vodou tak, aby bol celý ponorený, prikryjeme bo pokrievkou a necháme postáť 10 minút. Zatiaľ si na kocky nakrájame balkánsky syr, rajčinky prekrojíme napoly, olivy na kolieska a keď máme kuskus hotový, všetko zmiešame dokopy a podávame.

Kuskus - recept


Prečítajte si aj tento článok:

3 jednoduché recepty na ľahký obed do práce