Počuli ste už o „vojenskej diéte?" Pozrite sa na jej plusy a mínusy.

Chcete rýchlo schudnúť a máte disciplínu vojaka? Skúste trojdňovú „vojenskú diétu", ktorá sľubuje stratu viac ako 4 kilogramov, pokiaľ je precízne dodržiavaná. Táto diéta preverí vaše sebaovládanie a zdržanlivosť, no neodporúča sa ňou riadiť viac ako tri dni.

Vojenská diéta Zdroj foto: Shutterstock.com

Jedálniček „vojenskej diéty“ je zložený z potravín a tekutín, ktoré poskytujú približne 860 až 1150 kalórií denne. Celý systém diéty je založený na tom, koľko kalórií telo potrebuje získať na to, aby spálilo pol kilogramu - 3500 kalórií denne. Tým, že jete menej než za tri dni spálite, telo sa zameriava prioritne na tuk. „Vojenskej diéte" by sa však mali vyvarovať tehotné a dojčiace ženy, starší ľudia alebo ktokoľvek so zlým zdravotným stavom!


Inšpirujte sa vojenským režimom aj pri cvičení:

Trénujte ako vojaci: využite stres k lepším výkonom pri tréningu.

Výhody a nevýhody

  1. Pravidlá určujú presný typ potravín, ktoré by ste mali jesť na raňajky, obed aj večeru, čiže musíte dlhodobo plánovať dopredu. Žiadne občerstvenie alebo výnimky nie sú povolené.

  2. Jedlo si musíte pripravovať bez korenia či rôznych sladidiel a prísad a nepoužívať žiadne špeciálne techniky jeho prípravy. Pretože, ak by ste mali možnosť si jedlo dochucovať, disciplína by šla bokom.

  3. Jediné tekutiny, ktoré môžete piť sú voda, čierna káva a čaj. To znamená, že žiadny alkohol ani sladené nápoje plné kalórií. Takýmto spôsobom zistíte, že možno práve tu sa na vás nalepilo najviac kalórií.

  4. Ak takto okresáte 25 percent svojho denného príjmu kalórií, dostavia sa aj nasledujúce výhody: zlepšenie nálady, spánku, sexuálneho života, posilnenie imunitného systému.

  5. Zo zdravých potravín sú povolené napríklad banány, ale mnohé iné zdravé potraviny naopak chýbajú, napríklad losos, mandle, quinoa či avokádo.

Trojdňový program

Prvý deň:

Raňajky: 1/2 grapefruitu, 1 plátok toastu, 2 polievkové lyžice arašidového masla, 1 šálka kávy alebo čaju

Obed: 1/2 šálky tuniaka, 1 plátok toastu, 1 šálka kávy alebo čaju

Večera: 85 gramov akéhokoľvek mäsa, 1 pohár zelených fazuliek, polovica banánu, 1 malé jablko, 1 šálka vanilkovej zmrzliny

Druhý deň:

Raňajky: 1 vajíčko, 1 toast, polovica banánu

Obed: 1 šálka cottage cheese, 1 vajíčko natvrdo, 5 slaných krekrov

Večera: 2 párky v rožku, 1 šálka brokolice, polovica šálky mrkvy, polovica banánu, polovica šálky vanilkovej zmrzliny

Tretí deň:

Raňajky: 5 slaných krekrov, 1 plátok čedar syra, malé jablko

Obed: 1 vajíčko natvrdo, 1 plátok toastu

Večera: 1 šálka tuniaka, polovica banánu, 1 šálka vanilkovej zmrzliny


Vyskúšajte svoju pevnú vôľu aj pri cvičení:

Trénujte ako vojaci: využite stres k lepším výkonom pri tréningu.

ZuzkaK

Tak táto diéta mi príde skor ako najrýchlejšia cesta, ako si zničiť zdravie. KAždý predsa vie, že rýchle chudnutie je nezdravé a dodržiava´t diétu, pri ktorej jete arašidové maslo, párky, slané krekry a pod mi príde choré

Simča5

Súhlasím, začnite normálne cvičiť, zdravo sa stravujte a postupne schudnete aj bez nejakej zvláštnej diéty