Spoločné tréningy sú efektívnejšie ako partnerská poradňa

Aj v prípadoch, keď je váš partnerský vzťah v úplnom poriadku, a vy ste v nej šťastní, spoločné tréningy majú mnoho iných výhod. Prinášame vám 5 dôvodov, prečo by ste mali zažať chodiť spolu do posilňovne.

motivacia_cvicenie_25-1-2016

Prečo by ste mali začať s partnerom spolu cvičiť?

Bez ohľadu na to, či máte problémy vo vzťahu, alebo nie, pozorne si prečítajte skvelé benefity, ktoré prinášajú spoločne strávené hodiny v posilňovni.

1. Posilní to vás vzťah

Keď budete chodiť spoločne trénovať, na jednej strane strávite spolu viac času a na druhej strane váš partner uvidí, že radi robíte spoločné aktivity aj mimo domu. Nielenže ukážete partnerovi odhodlanie, ale aj silu a vytrvalosť, ktorá vo vás je. Preto ak vaša polovička bude myslieť v budúcnosti nad nejakou outdoorovou aktivitou, budete prvá, na ktorú si spomenie. Vybudujete si touto cestou mnoho spoločných spomienok, záujmov a zažijete plno zábavy vo vašom vzťahu.

2. Budete sa cítiť vzájomne prepojení

Neverbálne spojenie môže nastať medzi vami aj počas zdvíhania ťažkej váhy, podávania si závažia, alebo pri spoločnom behu. Táto spoločná aktivita vám pomôže byť viac emočne spojení s partnerom, pretože pri jednotlivých pohyboch sa musíte vzájomne podporovať, koncentrovať sa a byť na jednej vlne. Keď pocítite to spojenie medzi vami počas cvičenia, posilníte tým aj vaše pocity a emócie vo vzťahu.

3. Zlepší váš sexuálny život

Nie je vzrušujúce vidieť vášho partnera pri vytrvalostnom tréningu ako prekonáva svoje limity? Pri pohľade na prepotené telo vám určite napadnú aj hriešne myšlienky a v mysli svojho drahého už vidíte vo vašej blízkosti. To, že preukáže veľkú silu a vytrvalosť je veľmi príťažlivé pre každé ženské (ale aj mužské) oko. Zrýchlené dýchanie, stekajúci pot na tele a rýchlejší pulz naznačujú na horúce chvíle strávené vo dvojici.

4. Budete cítiť obaja väčšiu podporu

Budete oveľa viac motivovaní a vytrvalí ak váš partner bude stáť pri vás, a podporovať vás nie len fyzicky, ale aj psychicky. Spoločné úspechy pri dosiahnutí stanovených cieľov je dobrým predpokladom na dlhodobý a fungujúci vzťah.

5. Budete mať viac sebavedomia (a menej žiarliť)

Počas cvičenia sa cítite viac sebavedomí a príťažliví, čo má na svedomí jeden z hormónov, ktorý sa v tele produkuje. Endorfíny sa produkujú v mozgu a vypúšťajú sa do tela pri fyzickej aktivite, takisto ako aj dopamín, ktorý zvyšuje pocit spokojnosti. Po tréningu sa cítite spokojný a šťastný a práve preto predídete tomu, aby ste začali žiarliť. Keď budete sám so sebou spokojní, nebudete mať potrebu sa prirovnávať ostatným, a to prenesiete aj do vášho vzťahu.

Prečítajte si aj tento článok:

Podľa čoho si vyberáme partnerov?