Nenávidíte pondelky? Čo tak si ich trocha vylepšiť?

Pondelok sa nikdy nevyrovná piatku, avšak, môžete si tento deň vylepšiť aspoň niekoľkými malými zmenami. Stačí vziať do úvahy, že vaše myšlienky určujú realitu.

ťažké pondelky

Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Niečo zábavné

Väčšina ľudí nenávidí pondelok najmä preto, že je to pre nich deň plný povinností, taký vzdialený od všetkých zábavných a príjemných aktivít. Naplánujte si preto činnosť, ktorú zvyčajne robievate v piatky alebo cez voľné dni. Dajte si napríklad stretnutie so starým priateľom, alebo choďte večer do kina. Myslite na to hneď ráno, ako vám zazvoní budík a bude to pre vás motivácia, aby ste rýchlejšie vstali.


Prečítajte si tiež:

Ako znova získať radosť z práce?

2. Netypické rande

Zavolajte svojho partnera len tak večer von, nemusí to byť klasicky do reštaurácie. Určite máte viacero vecí a aktivít, ktoré vás spájajú. Skúste napríklad nejakú športovú aktivitu alebo divadlo.

3. Sex

Väčšina ľudí si dopraje sexuálne hry až cez víkend. Tu je však dôvod, prečo je sex v pondelok lepšou voľbou: Uvoľňuje úzkosť, znižuje stresové hormóny, a môže pomôcť ľuďom vyrovnať sa s duševným tlakom po dobu najmenej jedného týždňa.

4. Ranné cvičenie

Síce to bude chcieť istú silu vôle, aby ste sa v pondelok ráno premohli a vstali o pár minút skôr, no účinok bude určite stáť za to. Postačí štvrťhodinka cvičenia a pocítite prílev novej energie a pocit únavy sa zmenší. Pre lepší účinok vyskúšajte cvičiť vonku. Slnečné svetlo môže stimulovať uvoľňovanie povzbudivých neurotransmiterov.

5. Nová práca

Pondelky môžu byť ešte ťažšie pre tých, čo nenávidia svoju prácu. Preto, ak je to aj váš prípad, urobte nasledovné tri veci: aktualizujte si životopis, zaregistrujte sa na niektorých stránkach s ponukami práce a prejdite si aktuálne pracovné príležitosti. A myslite na to, že svoj život a úspech máte v rukách len vy, stačí urobiť konkrétne kroky a ísť v ústrety svojmu šťastiu.

6. Relaxačné aplikácie

V pondelok sa to na vás všetko navalí - emaily, stretnutia a termíny. Zbavte sa stresu pomocou rôznych relaxačných mobilných aplikácii a hier. Aj takáto maličkosť vám pomôže sa uvoľniť.

7. Zdravý nadhľad

Ak všetko ostatné zlyhá, skúste jednoducho „kašlať" na realitu a príliš si ju nepripúšťať. Odborníci nazývajú túto stratégiu "sebapercepcia," a naozaj funguje. Tento prístup usmerňuje naše vnímanie, vrátane myšlienok a pocitov. Takže predstierajte, že máte radi pondelok a svet bude hneď krajší.


Prečítajte si aj tento článok:

Ako znova získať radosť z práce?