Ako súvisia nohy s erekciou a ďalšie zvláštne prepojenia v tele

Existuje množstvo rôznych signálov a spojení, ktoré dokážu odhaliť niektoré zdravotné problémy a celkovo prezradiť viac o vašom organizme a vašom zdraví. Ktoré sú to?

Muž vo vani Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Hlas a výška

Vedci z Washingtonskej univerzity zistili, že ľudia dokážu odhadnúť približnú výšku človeka už keď ho počujú rozprávať. Ide o to, že zvuk produkovaný v dolných dýchacích cestách pľúc slabne, t.j. hlas sa znižuje s tým, ako výška človeka narastá. Znamená to, že ľudia vyššieho vzrastu hovoria nízko a naopak nízki ľudia majú zväčša vysoký hlas.


Prečítajte si aj:

Čo robiť, keď stúpa krvný tlak?

2. Pokožka a krvný tlak

Vrásky nie sú len prejavom starnutia, ale mohli by byť tiež príznakom rôznych zdravotných ťažkostí. Pri jednom výskume boli respondenti rozdelení do skupín podľa mladistvosti pleti a ukázalo sa, že ľudia s najmenším počtom vrások mali nižší krvný tlak a nižšie riziko srdcových ochorení ako ostatní.

3. Pulz a srdce

Podľa výskumníkov z univerzity v Iowe môže byť flexibilita aorty meraná na základe pulzu v prste na ruke. Aorta je hlavná tepna, ktorá keď stvrdne, môže zvýšiť riziko úmrtia na srdcový infarkt alebo mozgovú mŕtvicu.

4. Ruky a veľkosť mužského údu

Veľa kórejských štúdií dokázalo, že ak má muž všetky prsty kratšie ako prst prstenník, má väčší penis. Je to spôsobené tým, že hladina testosterónu určuje veľkosť penisu a dĺžku prstov.

5. Prsty a riziko rakoviny

Podľa štúdie z anglického magazínu zameraného na rakovinu sa ukázalo, že ak je váš ukazovák dlhší, znamená to menšie riziko vzniku rakoviny prostaty.

6. Oči a spánok

Ľudia, ktorí trpia na spánkovú apneu, majú takmer dvojnásobne vyššiu pravdepodobnosť vzniku galukómu – očného ochorenia, ktoré môže viesť až k oslepnutiu. Ak nedýchate normálnou rýchlosťou, strata kyslíka vyvoláva poškodenie zrakových nervov alebo spôsobuje abnormálne hladiny plynov v krvi, čo vedie ku glaukómu.

7. Pery a pamäť

Jedna štúdia vykonaná na univerzite v Kolumbií zistila, že ľudia s častými infekciami a herpesmi na perách majú vyššie riziko vzniku Alzheimerovej choroby a demencie.

8. Nohy a erekcia

Štúdia z Harvardskej lekárskej univerzity zistila, že muži, ktorí trpeli syndrómom nepokojných nôh mali vyššiu pravdepodobnosť vzniku erektilnej dysfunkcie ako muži bez problémov s nohami. Dôvodom je nízka hladina dopamínu.


Prečítajte si aj:

Čo robiť, keď stúpa krvný tlak?

alicazazrak

moj manžel má problemy s erekciou z ineho dovodu. V praci toho má strašne vela, je pod tlakom, zle spí a samozrejme ma problemy i tam dole. Takže teraz hladame niečo, čo mu ho postaví. Viete niekto niečo poradit?

hollowonerous

A person's physique and health are two distinct sets of signals and linkages that might disclose certain health concerns playtictactoe.io.

smithcohn10

These are health problems that a lot of people have cookieclicker.onl . It is related to the frequency of human body movement. We need exercise