Chcete mať ploché brucho? Pozor aj na ovocné šťavy

Vo väčšine prípadov sa brušný tuk hromadí v dôsledku konzumácie väčšieho množstva kalórií, než je vaše telo schopné spáliť. Netreba však zabúdať na správny výber potravín, pretože niektoré vám budú veľkou prekážkou k dosiahnutiu plochého brucha.

stavy_ovocne_23-3-2016_hlavny

Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Sóda a sladkosti

Ak chcete schudnúť a zbaviť sa tuku na bruchu, najpodstatnejšie je zo svojho jedálnička vyškrtnúť potraviny, ktoré ponúkajú malú alebo žiadnu výživnú hodnotu, a napriek tomu majú vysoký obsah kalórií. Príkladom sú sóda a sladkosti. Popíjanie sódy vám môže spôsobiť aj problémy s nafúknutým bruchom, ak sa príliš nahltáte bubliniek. Tak skúste sódy nahradiť čajmi alebo čistou vodou a sladkosti ovocím.


Prečítajte si tiež:

Ako spáliť tuk na bruchu tými správnymi potravinami?

2. Alkohol

Alkohol spôsobuje hromadenie tukov v tele a odrazí sa to i na vašom bruchu. Alkoholické nápoje obsahujú vysoké množstvo kalórií a zároveň majú veľmi nízku výživnú hodnotu. Popíjanie alkoholu sa môže stať návykovým, a to potom okrem iného vedie k hromadeniu tukov vo veľmi krátkom čase a vaša snaha o ploché brucho bude márna. Taktiež sa vyhnite potravinám, ktoré obsahujú alkoholy, ako je lacitol, sorbitol a xylitol. Majú tendenciu kvasiť v tráviacom systéme, čo spôsobí nepekný vzhľad vášho brucha.

3. Ovocné šťavy

Mnohí ich považujú za veľmi zdravé, avšak ak chcete dosiahnuť ploché bruško alebo úbytok na váhe, môžu byť pre vás ovocné šťavy háklivé. Často obsahujú vysoké množstvo cukrov, ktoré by mohli viesť ku hromadeniu tukov. Ustrážiť treba aj množstvo denne vypitých tekutín, prebytok totiž vedie k nafúknutému bruchu. Dávajte si preto pozor na pričasté popíjanie štiav, menej je niekedy viac. Pohár alebo dva za deň bohato postačí.

4. Mrazené jedlá

Vo väčšine prípadov mrazené potraviny obsahujú veľké množstvo tuku, soli, a konzervačných látok, čo je možno dôvod, prečo chutia lepšie ako iné potraviny. Ich najväčšou nevýhodou je vysoký obsah sodíka, ktorý je príčinou nafúknutého brucha. Okrem toho, tieto potraviny tiež prispievajú k ukladaniu tukov okolo oblasti žalúdka. Ak teda potrebujete mať niečo na zahryznutie v predstihu, skúste si radšej zmraziť svoje vlastnoručne pripravené jedlo.

5. Biely chlieb

Dôvodom, prečo konzumujeme najmä biely chlieb, je jeho chuť a lepšia cena. Toto pečivo sa však rýchlo premieňa na cukor a vzápätí sa v tejto forme dostáva do organizmu. Nakoniec sú nadbytočné cukry premenené na tuky, čo nie je veľmi dobré pre vaše brucho. Tieto potraviny vás síce rýchle zasýtia, ale ich výživná hodnota je už menšia. Najlepšie bude preto nahradiť biele pečivo celozrnným a dopriať si aj vlákninu v podobe zeleniny. Vyhýbajte sa pekárenským výrobkom, ktoré obsahujú konzervačné látky, pretože tiež môžu prispieť k ukladaniu tuku okolo brucha.


Prečítajte si aj tento článok:

Ako spáliť tuk na bruchu tými správnymi potravinami?