Špenátové muffiny s dvomi druhmi syra
Zdroje foto: Súkr. archív
Tie vás zasýtia na dlhšiu dobu a dodajú stabilnejšiu energiu. Ak dodržujte bezlepkovú diétu, môžete použiť napríklad pohánkovú múku.
Čo budeme potrebovať (na 15 ks):
- 450 g sekaného špenátu (mrazený alebo čerstvý)
- 3 vajcia
- 60 g syr niva
- 60 g syr Eidam 20% / Mozzarella
- 2PL olivový olej
- 40 g olivy
- 40 g sušené paradajky
- 3 PL špaldová / pohánková / ovsená múka
- soľ
- strúčik cesnaku
- čierne korenie
Postup
Nasekaný špenát dáme do väčšej misky, pridáme žĺtka, nastrúhaný syr niva a syr eidam / mozzarella, nakrájané olivy, nakrájané sušené rajčiny, olivový olej, prelisovaný strúčik cesnaku, čierne korenie a soľ, ktorú pridávame opatrne, pretože cesto bude slané aj z nivy a olív. Všetko vymiešame mixérom. K zmesi jemne primiešame sneh z vyšľahaných bielkov a na zahustenie pridáme zhruba 3 PL múky podľa vlastného výberu. Zmesou naplníme silikónové košíky a pečieme pri 190 °C zruba 30-35 minút.
Výživové hodnoty (1 ks)
- 214 kCal
- 12,5 g Bielkovín
- 5 g Sacharidov
- 16 g Tukov