Vtáčie mlieko s krémom z pravej vanilky a so slaným karamelom
Zdroj foto: reštaurácia River Bank, Bratislava
Ingrediencie pre 6 osôb:
-
1 l plnotučného mlieka
-
vanilkový struk
-
6 väčších vajec
-
3 PL práškového cukru
-
štipka soli
Postup:
Bielky vyšľahajte s 2 PL cukru a so štipkou soli. Mlieko nechajte zovrieť v kastróliku a zo snehu tvarujte naberačkou požadované tvary. Obvárajte ich asi minútu v mlieku a vyberte do servírovacej nádoby. Potom preceďte mlieko do nového hrnčeka, pridajte vanilkové zrniečka a opatrne vmiešajte žĺtky rozmiešané s cukrom. Dôležité je, aby teplota mlieka nebola vyššia ako 85 °C. Nakoniec krém preceďte do nádoby s bielkovými buchtičkami. Na záver skúste preliať horúcim karamelom so štipkou soľného kvetu.
Recept pripravil Igor Čehy, šéfkuchár reštaurácie River Bank, Grand Hotel River Park, Bratislava.
Pripravte si aj toto mlieko: