7 najlepších spaľovačov tuku

Ak sa človek snaží zbaviť niekoľkých nadbytočných kilogramov, určite by mal zvoliť ako stratégiu zdravý, vyvážený a ľahko kaloricky deficitný jedálniček, doplnený množstvom pohybu. Niekedy ale ani pri najväčšej snahe centimetre v páse neubúdajú, a to je práve chvíľa, kedy je vhodné siahnuť po spaľovači tuku.

spalovace_tukov_19-1-2016_hlavny

Zdroj foto: Shutterstock.com

Dnes je na trhu k dispozícii nepreberné množstvo týchto preparátov a väčšina z nich je koktejlom pre laika neznámych chemických látok. Urýchľovače chudnutia síce často obsahujú prirodzené látky, ako je L - karnitín, kofeín, guarana alebo zelený čaj, ale okrem nich zaťažia organizmus dávkou nežiaducich prímesí. Aby ste chudli efektívne, a pritom zdravo, nadopujte sa spaľovačmi tuku, ktoré sú rýdzo prírodné a ešte si na nich pochutnáte.

Škorica

Omamne voňajúca kôra tropických škoricovníkov má neuveriteľnú moc štiepiť tuk a cukor, rozprúdiť krv v žilách a stimulovať zažívanie. Pre podporu chudnutia si nakúpte do zásoby hneď niekoľko vrecúšok a pridávajte ich do ovsenej kaše alebo do jogurtu.


Prečítajte si tiež:

Tieto potraviny spália tuky za vás

Zázvor

Keď pôjdete v supermarkete okolo vráskavého zázvoru, určite ho prihoďte k nákupu. Nastrúhajte ho do celozrnných domácich sušienok alebo si z neho uvarte čaj a nechajte ho rozpúšťať vaše tukové bunky. Zázvor prehreje telo, zrýchli metabolizmus a podporí činnosť tráviacej sústavy.

Chilli

Pekelne pálivé papričky obsahujú alkaloid kapsaicín, ktorý umocňuje výdaj energie. Pálivým jedlám sa preto pri zoštíhľovaní nevyhýbajte - nielen, že dobre chutia, ale tiež po nich budete dobre vyzerať.

Citrón

V lete so studenou vodou a v zime s horúcou vždy poteší. Kombinácia vitamínu C a vlákniny je pre podkožný tuk úplným strašiakom. Na citróny sa preto netvárte kyslo a uľahčite si chudnutie práve s týmto prírodným pomocníkom.

Zelený čaj

Medzi prirodzenými spaľovačmi tukov sa umiestňuje na prvých priečkach. Spomaľuje ukladanie tuku v organizme, urýchľuje spaľovanie a znižuje tiež hladinu cholesterolu. Keď do neho pridáte ešte pár kvapiek citróna, vytvoríte doslova chudnúci kokteil.

Ananás

Tropický pomocník pri chudnutí obsahuje enzým bromelain, ktorý vyháňa tuk z tela. Vláknina zase zaručí dlhodobý pocit nasýtenia. Len si dajte pozor na vysoký podiel cukru v ananáse - ten znižovaniu hmotnosti rozhodne nepomôže. ananas_spalovac_19-1-2016

Zdroj foto: Shutterstock.com

Káva

Ak si dáte pred cvičením silné espresso, je to podobné, ako keby ste do seba otočili ampulku s L - karnitínom. S pitím čiernej tekutiny to nepreháňajte, ale ani sa nebojte využiť jej zoštíhľujúci a stimulačný účinok.

Ďalšie cvičebné videá nájdete v našej sekcii Šport a cvičenie a na www.fithall.sk.


Prečítajte si aj tento článok:

Tieto potraviny spália tuky za vás