Mobilné aplikácie, s ktorými v novom roku (takmer) zaručene schudnete

Tak, a je tu zas. Nový rok a s ním snaha začať inak, lepšie, zdravšie. Medzi najčastejšie novoročné predsavzatia tradične patrí väčšia starostlivosť o zdravie. Veď otázky „Ako schudnúť?“ či „Ako prestať fajčiť?“sa už každoročne nachádzajú v rebríčkoch najčastejšie kladených otázok Slovákov na internete.

muž na bicykli Zdroj foto: freeimages.com, Eryk Klucinski

Dnes už vďaka internetu v mobile, ktorý je naozaj široko dostupný, môžete mať trénera vždy poruke. Napríklad v sieti slovenského mobilného operátora 4ka, dostanete gigabajt dát už za jediné euro. Preto už nič nebráni, aby ste si do mobilu stiahli tieto šikovné fitnes aplikácie, s ktorými v roku 2016 určite schudnete! Teda takmer určite...

Aplikácia Pedometer

Pedometer je jednoduchá aplikácia, ktorá meria počet krokov, ktoré ste prešli a zobrazí ich spolu s množstvom spálených kalórií, vzdialenosťou a časom trvania chôdze, ako aj rýchlosťou, akou ste išli. Všetky tieto informácie zobrazí v prehľadnej tabuľke a kalendári, čo umožňuje sledovať denné ciele v počte prejdených krokov, či spálených kalórií.

Aplikácia Runtastic

Aplikácia Runtastic je predurčená posunúť váš beh na novú úroveň. Aplikácia využíva GPS a zaznamenáva čas, vzdialenosť, stúpanie, či klesanie, spálené kalórie a ďalšie parametre vašej športovej aktivity. Pomáha vytvárať zdravé návyky, ako aj dosiahnuť stanovené ciele cvičenia. Výhodou aplikácie je prehľadné zobrazenie ubehnutej trasy na mape v reálnom čase a tiež hlasovou správou tempe po každom ubehnutom kilometri.

Aplikácia Kalorické tabuľky

Ak je vašim cieľom chudnutie, oceníte, že táto aplikácia ponúka výpočet doporučenej energetickej hodnoty potravín v kalóriách alebo v kilojouloch. Aplikácia Kalorické tabuľky využíva používateľmi denne aktualizovanú databázu energetických hodnôt potravín dostupných v Čechách a na Slovensku a umožňuje ich zadávanie textom alebo pomocou čiarových kódov.

Aplikácia Endomondo

Aplikácia je vlastne vaším osobným trénerom, ktorého máte neustále zo sebou. Aplikácia ponúka podobné funkcie ako Runtastic a tiež podporuje meranie tepovej frekvencie v už bezplatnej verzii.

Aplikácia Fit Recepty

Samozrejme, keď už sa raz rozhodnete cvičiť, tak by sme mali dohliadnuť aj na stravu. S tým vie pomôcť aplikácia Fit Recepty. Nájdete tu najnovšie a najobľúbenejšie zdravé recepty, no jedlá je možné hľadať v rámci kategórií Raňajky, Desiaty, Obedy a Večere, Nápoje a nechýba ani Zdravé maškrtenie. Pri receptoch nájdete i také informácie ako čas prípravy a varenia, obťažnosť, zoznam ingrediencií, postup prípravy, a v neposlednom rade aj nutričná hodnota!