Makový koláč (aj pre celiatikov)
Zdroj foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 90 g bezlepková múka
- 100 g mletý mak
- 30 g mleté orechy
- 125 ml sójové mlieko
- ½ balíčka prášku do pečiva
- 60 g masla
- 140 g práškového bezlepkového cukru
- 3 vajcia
- bezlepkový džem
Postup
Pomletý mak zalejeme prevareným horúcom mliekom a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne pridávame žĺtky, mak, pomleté orechy, preosiatu bezlepkovú múku, prášok do pečiva a nakoniec zľahka primiešame sneh z bielkov. Podľa potreby pridáme mlieko. Vypracujeme takmer riedke cesto, ktoré vylejeme do formy. Pečieme vo vyhriatej teplovzdušnej rúre na 165°C asi 35- 40 minút.
Bude vás zaujímať: Celiakia - praktické rady k príprave diétnych pokrmov