7 spôsobov, ako spáliť denne viac než 200 kalórií

Nemáte čas na pravidelnú návštevu fitness centra a tak hľadáte iný spôsob ako spáliť nadbytočné kalórie? Existuje niekoľko každodenných zvykov, ktoré vám v tom pomôžu.

Nakupovanie Zdroj foto: Shutterstock.com

1. Chodievajte pravidelne nakupovať

Veľa ľudí zvykne chodievať na nákupy minimálne raz do týždňa, no len málo z nich vie, že počas jednej návštevy obchodu môžu spáliť až 250 kalórií. Ak chcete toto číslo ešte navýšiť, ako prvé si vkladajte do nákupného košíka najťažšie suroviny, aby sa vaša chôdza spomalila a aby vaše telo muselo viac zabrať.


Prečítajte si aj:

Ako spaľovať kalórie v práci?

2. Hrajte sa s deťmi

Hranie sa s deťmi je pre mnohých často náročnou aktivitou, no tiež môžete pri nej spáliť až 300 kalórií za hodinu! Či už ide o vaše dieťa, malého súrodenca, neter alebo synovca, nebojte sa k nim pripojiť v ich hrách a naháňačkách. Nielen, že vám do života prinesú viac radosti a zábavy, ešte sa aj zbavíte nadbytočných kíl, ktoré vás už dlhšie trápia. V prípade náročnejších aktivít použite brušné svaly na podporu chrbtice, bokov a ramien.

3. Nevyhýbajte sa domácim prácam

Aj keď sa zdá byť jednoduchšie odfúknuť prach pod posteľ alebo ho zotrieť rukou, vziať do ruky mop a vedro je omnoho účinnejšie! Umývanie podlahy vám pomôže spáliť až 330 kalórií za hodinu. V tomto prípade však platí – žiadne flákanie sa! Snažte sa ísť na to systematicky a poumývať každý kút miestnosti.

Umývanie dlážky Zdroj foto: Shutterstock.com

4. Zájdite si na prechádzku

Každý vie, že chôdza prispieva k dobrému zdraviu, no okrem toho, dokáže spáliť aj slušné množstvo kalórií. Ak si poviete, že vy na to príležitosť nemáte, pretože cestujete do práce autom, jednoducho skúste zaparkovať auto ďalej od roboty a prejsť sa. Dokonca aj pri pomalej chôdzi môžete spáliť viac ako 300 kalórií za hodinu. Ak svoje tempo zvýšite, môže to byť viac než 480 kalórií za hodinu. Skúste najbližšie vystúpiť o zastávku skôr a prejsť tú zvyšnú vzdialenosť domov po vlastných nohách.

5. Umyte si vlastné auto vy sami

Nie ste fanúšikom autoumyvární a radšej si svoje auto umyjete sám a vlastnoručne? Ak je to tak, pri každom umývaní spálite viac než 334 kalórií za hodinu. Ak k tomu navyše zahrniete aj povysávanie a vyleštenie interiéru, počet spálených tukov ešte viac narastie.

6. Pokoste si svoj trávnik

Ak bývate v rodinnom dome, určite ste už veľakrát zažili hádky o tom, kto pôjde pokosiť trávnik. Hoci táto činnosť nemusí byť pre vás veľmi atraktívna, vďaka nej spálite až 334 kalórií za hodinu (samozrejme, ak si kosenie vášho trávnika vyžaduje aspoň tú hodinu). Ak je okolo vášho domu málo priestranstva, pokojne ponúknite svoje služby aj vašim susedom.

Kosenie trávy Zdroj foto: Shutterstock.com

7. Tancujte

Vedeli ste, že za 30 minút tancovania dokážete spáliť 205 až 233 kalórií? Neznamená to, že teraz musíte každú noc vymetať tanečné parkety v okolitých podnikoch, stačí, aby ste si doma naladili dobré pesničky a len tak si zatancovali, pre radosť a spálenie nadbytočných kalórií.


Prečítajte si aj:

Ako spáliť kalórie a schudnúť v práci?