Piekla som ich, ale boli veľmi tvrdé.
Rožky – pečivo ako od babičky (aj pre celiatikov)
Zdroj Foto: Shutterstock.com
Čo budeme potrebovať?
- 2 hrnčeky (250 ml) Promix UNI
- 1 hrnček ryžovej múky
- 300 ml vlažnej vody
- 1 a 1/2 balíka sušené droždie
- 1 ČL soli
- 2 PL olej
- semienka podľa chuti (ľanové, prípadne sezamové)
Postup
Múku zmiešame, pridáme sušené droždie, soľ, semienka a postupne pridávame vlažnú vodu. Vypracujeme cesto, rozváľame kruh, rozrežeme na trojuholníčky a tvarujeme rožky (stáčame od najširšej po najužšiu časť). Poukladáme na plech, potrieme olejom a necháme ešte 10-15 minút kysnúť. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 190 °C asi 20 - 25 min.
Bude vás zaujímať: Celiakia - praktické rady k príprave diétnych pokrmov
CHcem vyskusat aj ja nemam doma ziadne pecivo,uz mesiac som nemala v ustach kusok peciva.