Rožky – pečivo ako od babičky (aj pre celiatikov)

Trpíte celiakou? Dobrá správa, tieto rožky si môžete pripraviť aj vy, sú totiž bezlepkové. Pripravte si k nim aj nejakú chutnú domácu nátierku a základ na raňajky máte hotový.

Rožky Zdroj Foto: Shutterstock.com

Čo budeme potrebovať?

  • 2 hrnčeky (250 ml) Promix UNI
  • 1 hrnček ryžovej múky
  • 300 ml vlažnej vody
  • 1 a 1/2 balíka sušené droždie
  • 1 ČL soli
  • 2 PL olej
  • semienka podľa chuti (ľanové, prípadne sezamové)

Postup

Múku zmiešame, pridáme sušené droždie, soľ, semienka a postupne pridávame vlažnú vodu. Vypracujeme cesto, rozváľame kruh, rozrežeme na trojuholníčky a tvarujeme rožky (stáčame od najširšej po najužšiu časť). Poukladáme na plech, potrieme olejom a necháme ešte 10-15 minút kysnúť. Pečieme v teplovzdušnej rúre pri teplote 190 °C asi 20 - 25 min.

Bude vás zaujímať: Celiakia - praktické rady k príprave diétnych pokrmov