Týchto jesenných pochúťok sa nebudete vedieť nabažiť
Zdroj foto: Shutterstock.com
1. Pečené jablkové čipsy
Ingrediencie:
- 2-3 jablká
- ½ lyžice škorice
Postup: ako prvý krok predhrejte rúru na 250°C. Následne nakrájajte jablká na veľmi tenké plátky a povyberajte všetky semienka zvnútra. Jednu stranu jablkových plátkov posypte škoricou a naukladajte na plech. Nechajte piecť po dobu 1 hodiny. Vyberte plech a otočte plátky jablka. Aj túto druhú stranu plátkov posypte škoricou a opäť vložte do trúby na 1 hodinu. Po uplynutí času vypnite rúru na pečenie, no plechy s jablkami v nej ešte 30 minút, aby sa zabránilo zvlhnutiu jablkových plátkov.
Zdroj foto: Youtube.com
Prečítajte si aj:
Ako jablká prispievajú k nášmu zdraviu?
2. Jednoduchá tekvicová omáčka
Ingrediencie:
- 1 šálka vanilkového gréckeho jogurtu
- ½ šálky tekvicového pyré
- 2-3 lyžice javorového sirupu
- ½ lyžice korenia (určeného pre tekvicový koláč)
Postup: v stredne veľkej mise zmiešame dokopy jogurt, tekvicové pyré, javorový sirup a korenie. Poriadne premiešame a podávame s jablkami či iným sladkým múčnikom.
Zdroj foto: Youtube.com
3. Hruškový šalát
Ingrediencie:
- ½ šálky orechov
- 1-2 lyžice masla
- 1 lyžica hnedého cukru
- 1 veľká hruška nakrájaná na tenké plátky
- ½ šálky sušených brusníc
- ½ šálky strúhaného kozieho syra
- 6 šálok rukoly
Ingrediencie na dresing:
- 3 lyžice olivového oleja
- 2 lyžice octu balsamico
- 1 lyžica javorového sirupu
- 1 lyžica horčice
- soľ a korenie
Postup: v panvici na miernom ohni rozpustíme maslo, pridáme hnedý cukor a miešame, dokiaľ sa nerozpustí. Následne vložíme do panvice orechy a poriadne ich vyvaľkáme v rozpustenom masle a cukre. Potom ich z panvice vyložíme von na nejaký plech, aby uschli. Následne zmiešame dokopy všetky ingrediencie na dresing. Do veľkej misy nasypeme rukolu, pridáme do nej nakrájané plátky hrušky, na vrch nasypeme orechy a sušené brusnice, celé to polejeme pripraveným dresingom a nakoniec pridáme už len trochu nastrúhaného syru.
Zdroj foto: Youtube.com
Nezabudnite si prečítať aj: